Last news in Fakti

26 Юни, 2015 21:08 1 442 0

Броят на жертвите в Тунис расте

  • тунис-
  • атентат-
  • жертви-
  • загинали-
  • териристи

Според министъра на здравеопазването, състоянието на някои от жертвите е критично.

Броят на загиналите в нападение срещу хотел в покрайнините на тунизийския курорт Сус достигна 37 души. 36 души бяха ранени, съобщи министърът на здравеопазването в арабска държава Саид Аиди, цитиран от радиостанция Mosaique FM.

Според министъра, състоянието на някои от жертвите е критично. Той също така призна, че има проблем с осигуряването на квалифицирана психологическа помощ за роднините на жертвите.

Министерството на вътрешните работи на Тунис потвърди, че един въоръжен мъж е бил убит, а полицията е задържала втория.

По-рано министерството съобщи, че сред жертвите има туристи от Великобритания, Германия и Белгия. Според тунизийската полиция има убити трима французи, петима германци и четирима британци. Телевизионният канал Sky News, съобщи за смъртта на ирландец.

Предполагаемият извършител на кървавото нападение срещу хотел в тунизийския курорт Сус е студент, който не е бил известен на полицията, заяви тунизийския държавен секретар по въпросите на сигурността Рафик Шели.

Нападателят е тунизиец, роден в района на Керуан, един от градовете смятани за свещени за исляма, намиращ се в централната част на Тунис, поясни Шели пред местно радио. Той добави, че засега както изглежда само един човек е отговорен за атаката в Сус.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА