Last news in Fakti

28 Юни, 2015 23:57 1 538 2

Гръцките банки остават затворени за седмица

  • банки-
  • гръцките-
  • затворени-
  • гърция

Налага се лимит на тегленето на пари от банкоматите

Гръцките банки остават затворени за седмица - 1
Снимка: БТА/AP

От понеделник гръцките банки ще останат временно затворени и ще бъде поставен лимит на тегленето на пари от банкоматите, съобщи Би Би Си.

Това бе заявено от премиера на страната Алексис Ципрас, след като стана ясно, че Европейската централна банка ще продължи да предоставя спешна ликвидна помощ на гръцките банки, но без да увеличава нейния размер. Според Ципрас към момента гръцките депозити са в безопасност. Той обаче не даде подробности относно колко дълго банките в Гърция ще останат затворени и точно какъв валутен контрол ще бъде наложен.

Във вторник Гърция трябва да изплати 1.6 млрд. евро от своя дълг към МВФ. В момента страната не може да се споразумее със своите кредитори за освобождаване на средствата от фонда за спасение и е заплашена от изпадане в неплатежоспособност и излизане от еврозоната.  През целия уикенд пред гръцките банкомати се извиваха опашки от хора, бързащи да изтеглят своите депозити от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кво стана

    1 0 Отговор
    -Е какво стана.....-Стана каквото тана беш да бягаме от гърция че там много богати и мързеливи станаха като в кувейт.-Евала им правим на фалиралата държава 25-години ядене пиене и сиртаки а сега да ги видим защо не протестират...-А?!
  • 2 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    напълно правилно само на маслини и зехтин дьенги и червонци нанайси.
Новини по държави: