29 Юни, 2015 20:53 1 167 7

Оланд и Обама ще работят да върнат Гърция на масата на преговорите

  • гърция-
  • меркел-
  • ангела меркел
Оланд и Обама ще работят да върнат Гърция на масата на преговорите - 1
Снимка: АП/БТА

Президентите на  Франция и САЩ - Франсоа Оланд и Барак Обама се обявиха в подкрепа на необходимостта да „съдействат за възобновяване на преговорите” по гръцката дългова криза. Това съобщиха от пресслужбата на Елисейския дворец.  В телефонен разговор двамата президенти са обсъдили както преговорите до този момент, така и възможните перспективи за възстановяване на диалога.

Обама и Оланд са постигнали съгласие за полагане на съвместни усилия за гръцката дългова криза.

Двамата държавни глави се съгласиха да обединят усилията си за връщане към преговорите, които ще позволят бързо разрешаване на кризата и осигуряване на финансовата стабилност на Гърция, се посочва в изявление на Елисейския дворец.

Това е вторият телефоенен разговор между Оланд и Обама за последната седмица. Миналия петък Гърция напусна преговорите в Брюксел по дълга.

От своя страна премиерът Алексис Ципрас дори свика референдум за условията за поредната помощ от международните кредитори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    още вчера казвах само ВЕЛИКИЯТ ОБАМА ще изкара ципата от блатото просто няма кой друг всички останали гледа само сеира на гърците но бъдете сигурни ВЕЛИКА АМЕРИКА още не е казала тежката си дума по гръцкия въпрос
  • 2 европейски амбриаж

    0 1 Отговор
    много кофти че гърция не коленичи пред американския черен султан и ес лизачите ... какъв е проблема за няколко десетки милиарда с гърция да се даде отсрочка ..става въпрос за милиард и половина плащане в края на месеца . при положение че световната банка дава отсрочка всяка година на сащ чийто дълг е 18 трилиона долара и всяка година взимат още ..можеби това е американската и ес демокрация .. или коленичиш и приватизираш всичко печелившо -енерго острови телекоми тежка промишленост ..и ги подаряваш в ръцете на ес и американски фирми да смучат .. и ставаш колония или брадва


    германия кога ще си върне външния дълг от 7 трилиона долара че акъл на гърците ще дава
  • 3 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    на масата на преговори със бедняци и просяци не се сяда и за обяд зехтин и маслини само.
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    Не ги слушайте какво приказват в ЕС. Нали имат да вземат пари,няма да ги оставят да излязат от съюза докато не си вземат парите.Те за пари умират ,правят сучат все пари събират,от най бедните най много ,има една българска поговорка ,,ОБЩАТА РАБОТА И КУЧЕТАТА НЕ Я ЯДАТ"че и ЕСобща работа всеки дърпа чергата към себе си ,големите не дават на малките и по слабите да мръднат,натискат ги със препоръки и закончета все в полза на силните.
  • 5 Реалист

    1 0 Отговор
    Ало номер 2 - не знам колко ти плащат да тролиш, но ако не ти харесва в Европа грабвай куфара и марш към Сибир. И без това ГУЛАГ все още работи та идола ти Путлер ще ти намери работа там. Прочети си пак Солженицин ако си забравил какво да очакваш.

    Коментиран от #7

  • 6 РЕЧен ГЕНър

    0 0 Отговор
    Тоя излезе егати хлъзгавия- вчера шпионски скандал с 248 страници доказателства в Уикилийкс за шпионаж и подслушване на последните 4-ма френски президенти, много възмутени и надъхани бяха да покажат топки, както направи Меркел и щяха да гонят посланици, а сега сядали на масата за преговори заради Гърция... Ще излезе. че има българска жилка в родословието тоя
  • 7 до реалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    По 20 копейки на коментар му плащат та затова и пише много , гледа завалииката да изкара там за някоя бира.
Новини по държави: