Last news in Fakti

30 Юни, 2015 10:50 912 0

Десетки ранени след атентат в Йемен

  • йемен-
  • ранени-
  • атентат

Отговорност за атентата бе поета от Ислямска държава

Десетки ранени след атентат в Йемен - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Поне 30 души бяха ранени при бомбен атентат по време на погребение в Йемен, съобщи Би Би Си.

Кола -бомба е избухнала край военната болница в град Сана. Там се е провеждало погребение, на което са присъствали шиитски – хути бунтовници. Хутите се борят със силите, които са лоялни с привържениците на президента в изгнание Абд Рабух Мансур Хади през последните няколко месеца

В същото време саудитската коалиция предприе въздушни удари срещу позициите на хутите, които са нанесли сериозни щети върху местното население.

Експлозията е избухнала по време на погребение, на което са присъствали двама от лидерите на организацията на хутите.  От Ислямска държава вече публикуваха съобщение, в което се казва, че клонът на организацията в Йемен стои зад атентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА