Last news in Fakti

30 Юни, 2015 11:10 909 0

Военен самолет се разби върху две къщи в Индонезия

  • индонезия-
  • разби-
  • самолет

Има десетки загинали

Военен самолет се разби върху две къщи в Индонезия - 1
Снимка: БТА/AP

Поне петима души загинаха, след като военен самолет катастрофира в населен регион в индонезийския град Медан, съобщи Би Би Си.

Самолетът се е разбил върху две къщи и кола, след което е избухнал в пламъци. Говорителят на армията в Индонезия – Фауд Бася заяви, че самолетът е паднал малко, след като е излетял, като на борда му е имало екипаж от най-малко 12 души.

Телата на загиналите са били извадени от останките на самолета.

В момента в ход е мащабна спасителна операция, а останките от катастрофата все още са в пламъци. Има щети върху сградите, намиращи се в района на катастрофата. Големи тълпи са се събрали, за да наблюдават спасителната операция. Мястото е покрито с дим. 

Според последна информация на „Ню Йорк Таймс“ на самолета е имало 12-членен екипаж и поне 100 пътника. Броят на жертвите вече е достигнал 50. 

Към 20:30 часа българско време стана ясно, че жертвите на катастрофата вече са над 100. „Към момента знаем, че на борда е имало 113 души. По всичко личи, че няма оцелели“, заявиха от индонезийските власти, съобщи USA Today.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА