Last news in Fakti

30 Юни, 2015 15:08 937 2

САЩ разшири списъка със санкции срещу Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Ограничава се дейността на енергийните предприятия

САЩ разшири списъка със санкции срещу Русия - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Службата по контрол на чуждестранните активи към министерство на финансите на САЩ обяви влизането в сила на нови санкции срещу руски компании. Това става ясно от съобщение на американското финансово министерство.

В списъка със санкциите за първи път са включени „Газпром“, „Лукойл“, „Транснефт“, „Газпромнефт“ и „Суругутнефтегаз“. Секторните ограничения забраняват доставките на руски нефтени и газови продукти и технологии, използвани за разработването на въглеводородни полета в дълбоки води, както и арктически шелфове и шистови находища.

Вече бе съобщено, че Канада е наложила икономически ограничения над още 3-ма руски граждани и 14 юридически лица. Ограничена беше дейността на редица компании в енергийната сфера като „Газпром“и „Транснефт“.

САЩ и Канада започнаха да налагат санкции срещу Русия от пролетта на 2014 г. Причината е анексирането на Крим и събитията в Западна Украйна. Ограничителните мерки срещу Русия бяха разширени и от страна на ЕС на 22-ри юни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 2 Отговор
    да бе лукойл щото много продава в сащ че санкци хаха

    някви тапотии пак и безмислени неефективни санкции
  • 2 сссс

    0 2 Отговор
    все едно сащ забраниха кукерските танци в щатите ..смехория