Last news in Fakti

30 Юни, 2015 21:20, обновена 30 Юни, 2015 21:26 1 523 1

Нови протести в Гърция заради дълга

  • гърция-
  • дълг-
  • сделка-
  • европа-
  • еврозона

Докато Ципрас се моли на Европа за нова сделка по дълга, улиците на Атина са пълни с хора

Нови протести в Гърция заради дълга - 1
снимка АП/БТА

За втори пореден ден Гърция е обхваната от протестна вълна заради новото спасително предложение на международните кредитори.

Ден след като около 20 000 души излязоха по улиците на Атина и Солун, за да протестират против отпускането на пакет помощи за Гърция, хиляди поддръжници на спасителния план също излязоха по улиците на гръцката столица, съобщава „Гардиан“.

Въпреки дъжда, хиляди демонстранти окупираха площад Синтагма тази вечер, за да изразят подкрепата си за кампанията "Да", в навечерието на референдума в неделя.

Протестиращите са на мнение, че е от жизненоважно значение резултатът от референдума да е "ДА".

Въпреки, че предложението на международните кредитори беше отхвърлено от кабинета на премиера Алексис Ципрас, много гърци са на мнение, че страната трябва да приеме сделката.

Вчера Ципрас заяви, че референдумът има за цел да направи позицията на страната в спора с международните кредитори по-силна и за това народът на Гърция трябва да гласува с "НЕ".

Въпреки това гърците може и да не го послушат. За това говори и днешният протест.

"Ние трябва да останем в Европа. Много е важно да се направят нови икономически реформи и спешно да се вземат някои мерки за строги икономии", заяви един от протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gostotburgas

    1 0 Отговор
    Само със сиртаки и узо не става,трябва и да се работи от време на време,а знаем, че гърците нещо не са по тая част -работа .
Новини по държави: