1 Юли, 2015 15:23 1 504 1

Гърция: Не сме приели условията на кредиторите

  • гърция-
  • криза-
  • дълг-
  • кредитори-
  • условия-
  • алексис ципрас

В новите предложения на гърците е залегнало да не се вдига данък добавена стойност

Гърция: Не сме приели условията на кредиторите - 1
Снимка: БТА/ AP

Гръцкото правителство опроверга информацията на „Файненшъл таймс”, че Алексис Ципрас е приел условията на кредиторите, съобщи „РИА Новости”.

По-рано се появиха информации, че гръцкият премиер се е съгласил на почти всички условия за продължаване на програмата за подкрепа за Атина.

Източник от правителството в южната ни съседка заяви, че това не отговаря на истината. Всъщност от Атина са отправили нови предложения до кредиторите.

„Представихме нови предложения с поправки в текста, като направихме това с надеждата да стигнем до взаимоизгоден компромис”, казва източникът.

Според него в новите предложения на гърците е залегнало да не се вдига данък добавена стойност (ДДС). Освен това Гърция не смята да приватизира всички държавни предприятия.

Алексис Ципрас призова сънародниците си да гласуват с „не” на референдума на 5 юли за международно помощно споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: