Last news in Fakti

1 Юли, 2015 20:07 3 698 24

Американци започнаха да продават Калашников собствено производство

  • калашников-
  • оръжие-
  • продажба-
  • американци-
  • ак-47-
  • автомат-
  • производство

Слоганът на компанията е - Руско наследство, американска иновация

Започнаха да продават модели на легендарното оръжие Калашников, произведени в Съединените американски щати, съобщи Си Ен Ен.

Слоганът на Russian Weapon Company (RWC) със седалище в Пенсилвания е „Руско наследство, американска иновация“.

АК-47 е изобретено от Михаил Калашников през 1947 година. Издръжливостта и надеждността на оръжието в битки го правят най-популярното в своя клас на световно ниво.

Компанията, водещ вносител на оръжия в САЩ, се принуди да произвежда собствени автомати след наложените санкции на Барак Обама на Русия заради анексията на Крим, които я лишиха от възможността за внос на известния автомат.

Директорът на Russian Weapon Company Томас Маккроссин заяви през януари, че заради западните санкции складовите наличности постепенно се изчерпват, а няма възможност за нов внос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 1 Отговор
    Как така ще произвеждат без лиценз?Ако бяха руснаците досега да са опищели света,че правят кражба на техен продукт,а сега ,,нямали наличност в склад..."

    Коментиран от #5

  • 2 Казанлък

    0 1 Отговор
    Ми да купуват нашенски, и без тва е по добър. Ибушев да чете статията и да им пусне една оферта.

    Коментиран от #3

  • 3 Juliy

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Казанлък":

    От къде знаеш,че нашия е по-добър!?Сами си съчиняваме някаква полуистина и почваме да я повтаряме докато почнем да вярваме, че това е истината.
    Автомата са го правили чехи,поляци,унгарци.Да не би тяхният да е бил по-лош от нашия!
    Те и нашите мотокари бяха най-добрите в света , но изчезнаха като ланския сняг.

    Коментиран от #8

  • 4 onq s konq

    1 1 Отговор
    Това си е хладнокръвна демонстрация на "фалиране от разстояние".И тъй като за бизнеса граници няма,нищо чудно частни руски оръжейни търговци да заиграят с американските "руски" калашници ако са с по-изгодна цена и да обърнат гръб на руското производство.
  • 5 Реалиста

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Ти откъде знаеш че е без лиценз? В статията нищо такова не пише. Такава опорна точка ли ти спуснаха путлеристите?
  • 6 EMO

    1 1 Отговор
    rusnacite ve4e zapo4naha proizvodstvoto na AK-12 koito e v pati po dobar ot AK-47 taka4e qnkite pak izostavat v pu6kalata kakto vinagi. U6 mnogo pari imat a edna elementarna pu6ka ne mogat da napravqt kato horata a tragnali da kopirat stariqt model na rusnacite HAHAHA

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "EMO":

    Първо се научи да крадеш жица,после ако ти остане търпение асимилирай че ЦЕНАТА Е МНОГО ВАЖНА НА ТОЯ СВЯТ,и чак тогава ако е останало свободно място в мозъка ти изказвай мнение:)
  • 8 Даскал Петко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Juliy":

    Прав си, мотокарчетата вървяха на международния пазар докато японците ги купуваха заради чугунената противотежест от 1 тон. После като го заместиха с бетонени блокове е спряха да го купуват. А калашника е добър разбира се, но на къси серии заради точността, и да не го пренапрягаш в темпа на стрелбата, защото загрява и се зачервява. Доколокто имаше мнение и започва да плюе куршумите поради прекомерното прегряване. Иначе надежден на замърсяване и мощен боеприпас наистина. Но точността не беше на ниво. Емо е прав: руснаците пуснаха АК-12, който изглежда доста по-модерен. Ако са отстранили и горе изброените недостатъци, наистина цена няма да има.
  • 9 mediator37

    1 0 Отговор
    Американците станаха китайци.
  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор
    За тия които първо пишат,пък после мислят ще обясня по простичък начин нещата с американските "калашници":ЦЕЛТА Е ДА СЕ НАНЕСЕ ПОРЕДЕН УДАР ВЪРХУ РУСКАТА ИКОНОМИКА!Въпросното стрелково оръжие е отлично за близък/ и не толкова/ бой в горещите точки на света и цената наистина е от решаващо значение за въоръжаването на "бунтовнически армии".А че АК-12 е със супер способности-никой не се съмнява,но ...кой ще го купува?!Докато "американския" повече от сигурен съм че ще бъде почти "безплатен",едва ли не подарък,защото ЩЕ СЕ СУБСИДИРА ОТ ДЪРЖАВАТА.В общи линии целта е същата,както и със изкуствено завишено производство на нефт-смъкване драстично на световната цена и пресъхване на поредния паричен поток към руската икономика.
  • 11 old old old

    0 0 Отговор
    Прегрявал, зачервявал се. Да, в първите няколко години. Аз съм служил през 1973-1975 г. в Харманли в АВ работилницата (тези които наистина са ходили войници, знаят какво е АВ работилница). Тогава тези над 2000 души, които бяхме там бяхме въоръжени с български 2/3 и руски 1/3 калашници. Правехме много ремонти, освен прецизните и оксидацията, които се правеха в Казанлък и сме изпитвали доста оръжия. От едно оръжие сме изстрелвали почти сандък патрони (около 2000) без да почне да "плюе".
    За точността, донякъде сте прави. След добро обслужване и пристрелване и добър стрелец дава много прилични резултати, но не забравяйте, че основно е предназначено за простия войник в окопа, който нито знае, нито успява да положи всички необходими грижи за оръжието и въпреки като натисне спусъка от дулото почти винаги излиза куршум.
    Почти съм сигурен, че американците го правят с лиценз. Бях чел някъде, че тази американска фирма много отдавна си сътрудничи с "Росоружие" или както там се казваше руското обединение изнасящо въоръжение.
    А автоматът е евтин най-вече понеже е конструиран от щамповани части (по-голямата част) и се налагат сравнително малко специализирани дейности. А останалото е въпрос на качествена стомана.
    Гледах по Дискавъри преди години как в една гранична с Афганистан провинция са се специализирали в производството на доста модели оръжия, американски, италиански и руски. Та репортерът беше с един оръжеен специалист, който като прегледа един произведен там Калашник каза, че ламарината, от която е произведена кутията и пълнителя е доста по-тънка от официалните образци, както и самата цев е от по-некачествена стомана. Това няма да изкара особено дълго, но е евтино и с него също можеш да убиваш.
    Така че американците и руснаците със сигурност ще се разберат кой какво ще произвежда и продава, понеже парите не миришат. Лошото е, че никой не ще дори и нелегално да произвежда наша продукция ...

    Коментиран от #19

  • 12 old old old

    0 0 Отговор
    провинция на Пакистан
  • 13 Кобрата

    0 0 Отговор
    ВСИЧКО Е МАФИЯ
  • 14 сссс

    1 0 Отговор
    че то остана ли страна дет да не ги праят тез калашници.. може би в бангладеш
  • 15 Киро

    0 1 Отговор
    АК 47 не е измислен от Михаил Калашников (който е технически неграмотен), а от Уго Шмайзер.
    Рунаците са откраднали първичната разработка от германците, а в последствие са доставили и самия Уго Шмайзер да си довърши разработката. Уго е работил за руснаците на заплата няколко години, довършва го и след това го връщат в Германия, където умира след още няколко години.

    По това време руснаците имат смешно стрелково оръжие - само вносните и подарени от американците пушки стават, има някакво смешно менте на Томпсън (автомата на американските гангстери от сухия режим), наречено Шпагин, а картечницата им е също копие на американска, но от предишния век!
    Те даже един камион не са могли да сглобят ушанките по това време, руските камиони от филмите са всъщност американски Студебейкър.

    Неспособността на руснаците да направят лекострелково оръжие продължава и до днес с такива образци на руското инженерство, като Макаров и ТТ. До днессе разчита на каквото е нашравил германеца преди 70 години!

    Коментиран от #16

  • 16 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Кире преди калашниците руснаците произвеждаха мосинки които също са признати за световен образец и най добро-масово оръжие.

    Как пък великите хамериканци не се объркаха и веднъж да произведат едно такова смешно но евтино и практично оръжие - разбира се смешна да е само цената.

    Калашников е изобретил калашника, Шмайзер - шмайзера, Мосин - мосинката а ти Кирчо какво би следвало да си изобретил.
  • 17 бай тошо

    0 1 Отговор
    и американосите разбраха ко е по доброто
  • 18 сссс

    0 1 Отговор
    хахаха е уж лошо руско оръжие а до сега са купували калашников хахаха
    а ся я сами си го натресаха със снакции пречещи им да се снабдяват с него хахахах идиотщина

    уж санкции ама лиценз на русия ще плащат то това не е санкция ами субсидия направо ..тия не са у ред

    ракетни двигатели си купуват от русия , автомати ....нещо свясно могат ли д апроизведат освен война гмо хамбургери и канцерогенна кока кола ..жалка нация балак народ и държава със дълг от 18 трилина

    калашника е създаден 47 година .. тия сега са учат да го правят ..къде ви
    е воено промишления комплекс ве господа голяма икономика

    центаджиите бесни
  • 19 сссс

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "old old old":

    най голямото преимущество на ак е че луфтовите на механизмите са по големи ... тори и да ръждяса пак стреля ... американското оръжие в бойна обстановка ако не го чистиш и смазваш не работи

    а ак ж кал жода пясък стреля без проблеми.. но не е лесно да се оставят т акива луфтове нужно е да се проектира така че да работи с такива луфтове иска се акъл като на калашников .. вярно взаимствал е от немските щурмгеверн но всичко се доразвива на базата на съществуващото ..
  • 20 сссс

    0 1 Отговор
    американсците нямат едно свясно уръжие разпространено колкото ак супер зле са само с елутат в разни модели и смучат от амерканските данъкоплатци и никой не им купува пушкалата

    шом купуват те калашников работата е ясна

    ако гледате кадри за виетнамската война там американците са с ак ..на тая влага там американско уръжие не работи ..мно трудна подръжка
  • 21 Киро

    0 0 Отговор
    АК, както и цялото руско стрелково оръжие е за пияни селяни, които да могат да боравят с него в нормалното си състояние - пияни.

    Чисто като качества АК е едно дърво в сравнение с модерните западни стрелкови оръжия, предимоството му е, че е просто и евтино.
    Нищо друго, морално остаряло оръжие, изобретено от Уго Шмайзер.

    Те ушанките още ходят с Макаров, тръгнали да си мерят пишчиците пак с големите!
  • 22 Киро

    0 0 Отговор



    сссс

    американсците нямат едно свясно уръжие

    ==========

    Атакадийчето , всеки ден доказва, колко е неграмотно, горкото!

  • 23 сссс

    0 0 Отговор
    хахаха е уж лошо руско оръжие а до сега са купували калашников хахаха
    а ся я сами си го натресаха със снакции пречещи им да се снабдяват с него хахахах идиотщина

    уж санкции ама лиценз на русия ще плащат то това не е санкция ами субсидия направо ..тия не са у ред

    ракетни двигатели си купуват от русия , автомати ....нещо свясно могат ли д апроизведат освен война гмо хамбургери и канцерогенна кока кола ..жалка нация балак народ и държава със дълг от 18 трилина

    калашника е създаден 47 година .. тия сега са учат да го правят ..къде ви
    е воено промишления комплекс ве господа голяма икономика

    центаджиите бесни
  • 24 сссс

    0 0 Отговор
    няма ги американските тролове по тия тем и хахахаха