Last news in Fakti

2 Юли, 2015 14:45 2 697 5

Гърците минават на живот на бартер

  • гърция

Германия няма да може да спаси Италия или Испания

Гърците минават на живот на бартер, прогнозира в интервю за списание „Фокус“ директорът на германския Институт за икономически изследвания DIW Марсел Фрацшер.

Той отбелязва, че ако гърците отхвърлят условията на кредиторите, а правителството на Ципрас не пожелае да напусне еврозоната, много скоро ще стане ясно, че гръцката държава няма пари да плаща пенсии и заплати. Това може до доведе до бартерна размяна. Една от опциите е гръцката държава да пусне в обръщение дългови разписки, които да служат като паралелна валута. Тази ситуация ще доведе до отслабване на гръцката икономика и свиване на държавните разходи. Това дори може да бъде много по-тежко дори и от исканите в момента от кредиторите стъпки.

В края на краищата правителството ще трябва свива разходите... дори и при сегашната политика.

Ако еврото остане официална валута и непостигане на споразумение с кредиторите, то гърците трябва да започнат живот на бартер.

Каква ще е съдбата на Еврозоната, никой в момента не може да каже. Има аналагия и с американската банка Lehmen Brothers. Тогава всички очакваха, че ситуацията е под контрол... Проблемът е, че Италия и Испания се окажат в трудна финансова ситуация, то Германия няма да може да ги спаси, тревожи се Марсел Фрацшер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попай

    0 0 Отговор
    Ама гърците га ядоа кифтетата не ревааа.Сега ревът кат вдовица за ... Айде марш в кочината. 300 000 000 000 изядоха и още искат
  • 2 Петя

    0 0 Отговор
    Какво означава бартер?
  • 3 Велик Елин

    0 0 Отговор
    Заменям проскубана кокошка за апартамент у Гръцко !

    Коментиран от #5

  • 4 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    Гръцките апахи лапнаха дръвцето много добре го гризкат.
  • 5

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Велик Елин":

    Проскубаната кокошка ша си я ядеш в мизерна България, никоя държава от ЕС не може да ни стигне по мизерия, колкото и зле да стане там.......
Новини по държави: