Last news in Fakti

2 Юли, 2015 16:16 1 203 0

Отново стрелба във военна база във Вашингтон

  • нейви ярд-
  • стрелба-
  • база-
  • вмс-
  • сащ-
  • вашингтон
Отново стрелба във военна база във Вашингтон - 1
Снимка: АП/БТА

Ключовата военноморска база във Вашингтон – Нейви ярд беше затворена заради чута стрелба, съобщава АП.

Свидетели разказват за засилено полицейско присъствие. Служителите са били посъветвани да не излизат и да потърсят убежище.

Служителите на реда претърсват една от сградите на комплекса, където през 2013 г. Аарон Алексис уби 12 души и рани трима други.

В момента няма данни за жертви и ранени.

В Нейви ярд се намира щабът на Командването на морските операции на военноморските сили на САЩ. Това командване строи, купува и разработва корабите, подводниците и бойните системи на военноморските сили. Там работят около 3000 души. Това е най-голямата от петте подобни служби в американския флот, която получава около 25% бюджета за военноморските сили. Тя разполага с фискален година бюджет от близо 30 000 милиона долара.

"Със 60 000 цивилни, военни и помощен персонал, службата изгражда, купува и поддържа кораби и подводници на флота, както и техните бойни системи", се казва в изявление на ВМС на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА