3 Юли, 2015 08:22 1 301 2

Ключов ден за референдума в Гърция

  • гърция-
  • референдум-
  • допитване

Държавният съвет в Атина се очаква да се произнесе по законността на общонародното допитване за предложенията на кредиторите, което трябва да се проведе тази неделя.

Последните социологически проучвания показват ръст на тези, които биха подкрепили искането за реформи. Два дни преди референдума силите са изравнени.

Най-висшата съдебна инстанция в Гърция беше сезирана в сряда. Те искат от Държавния съвет да анулира референдума, тъй като според тях то нарушава член от конституцията, според който всенародните допитвания не могат да се отнасят до въпроси, свързани с държавните финанси.

По-малкият коалиционен партньор в оглавявания от Сириза кабинет на премиера Алексис Ципрас – Независимите гърци, може да предизвикат предсрочни избори.

Депутатът от Лариса от националистическата формация Василис Кокалис заяви в профила си в социалните мрежи, че когато е подкрепил референдума е бил получил уверението, че допитването няма да се отрази на банките, финансовия и капиталовия пазар. Той посочи, че не е гласувал за затварянето на банките.

Неговият колега Костас Дамаволитис пък открито призова да се гласува със „за“ на допитването. Избраникът от Пирея Димитрис Каменос отново намекна за отлагане на референдума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    Гръцките апахи лапнаха дръвцето много добри го гризкат.
  • 2 808

    0 0 Отговор
    швейк-гърците разбраха какво е европейския съюз и европейската банка-това е узаконена мафия.знаеш ли кога ще станеш "европеец" когато празнуват празника на свети х.. тогава....то май е права приказката от казармата-по добре дъщеря к..ва от колкото син ефрейтор
Новини по държави: