Last news in Fakti

3 Юли, 2015 14:49 1 373 5

Би Би Си: Събитията в Донбас могат да се наричат гражданска война

  • донбас-
  • гражданска война-
  • събитията

Украинци недоволстват от използването на термина от британската медия

Би Би Си: Събитията в Донбас могат да се наричат гражданска война - 1
Снимка: AP/БТА

От Би Би Си считат за оправдано използването на термина „гражданска война“ за  описването на  събитията в Донбас, съобщи РБК.

Това отвърнал представител на Британската съобщителна корпорация на украинския журналист Александър Северин, който критикува използването на термина в един от материалите на Би Би Си. Според него събитията в Донбас трябва да бъдат третирани като „руска агресия“.

„Няма универсална дефиниция на израза или това кога той може да се използва (тоест в кой момент вътрешният конфликт се превръща в гражданска война) Въпреки това борбата между украинци за бъдещето на страната са на такова ниво, че да оправдаят използването на термина.“, се казва в изявлението на представителя на Би Би Си.

По информация на  „Украинска правда“ през последните дни и други жители на Украйна, получили подобни отговори във връзка с тяхно недоволство относно използването на термина „гражданска война“ от страна на Би Би Си. Вестникът напомня, че в нито един от международните актове, които се отнасят до събитията в Донбас, не се използва термина „гражданска война“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА БИ МИРНО СТОЯЛО

    0 1 Отговор
    Оружие поднял - землю потерял.

    Укра-"Журналист" ако е руска агресия, следва всеобща мибилизация, прекратяване диплом. отношения, МВФ и ЕС не отпускат финансове средства на воюващи страни и мн. др.
    Укра- "Журналист", ако воювате с руски агресор, защо ви няма на терена в Крим? Там има руски мъжаги.
    Укра-Преститутка.
    Би-Би Си са прави в преценката, до някъде - гражданска война.
    Т.е. сами ще си духат супата.
    Но ТЯ - гражданската още не е започнала, народа трезвият не е въстанал, момента обаче назрява.
    И тогава ще се види:
    КОЙ Е КУМ, КОЙ Е СВАТ
    И КОЙ Е НА УКРАЙНЦИТЕ ИСТИНСКИ БРАТ.

  • 2 сссс

    0 0 Отговор
    война на америка срещу русия с украйнски ръце и месо

    Коментиран от #3

  • 3 До ссссразегият ссссъскащ трол

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сссс":

    днес пак е паднало едно самолетче от ония дето фъркат 6000 км с един резервукр а сега хихикай.. на - http://www.utro.ru/articles/2015/07/03/1248835.shtml
  • 4 хихихи

    0 0 Отговор
    Ссссъскащия червен , но сразен от гръм трол си ГЛЪТНА граматиката хихихи
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    в украйна има руски войски те окупираха крим и се бият в донбас,това е регистрирано от англииското държавно ръководство и е ОФИЦИАЛНОТО мнение на англия.дали ббс изпозлва термина гражданска война си е право на медията и не е проблем щото медиите в европа имат право на мнение.
Новини по държави: