Last news in Fakti

5 Юли, 2015 00:04 11 022 2

Чуждестранните проститутки заплашват шведската сигурност

  • швеция-
  • проститутки-
  • сигурност
Броят на заявленията в полицията, свързани с нелегалната търговия със сексуални услуги в южна Швеция за последните 12 месеца нарастна в сравнение с последната година с 111%, пише онлайнизданието на радио Швеция. 

По данни на полицията в Малмьо и околностите значително се е увеличил броят на жените, продаващи секс и очевидно тази неенденция ще се съхрани. Сред заработващите в Малмьо „жрици на любовта“ доминират гражданки на Румъния. По думите на Улаф Гробвал, представител на организацията MIKA, занимаваща се с подкрепа на жертвите на сексуална търговия, „много жени, идващи от други страни разказват за насилие и преследване в родината им от страна на властите и полицията. 

За тях ситуацията в Швеция е много по-спокойна и надеждна“. При това полицията не прилага усилия и няма инструменти, за да предотврати идването на проститутки от страни от ЕС. „Вътре в ЕС има свобода на движението и ние нямаме намерение да спрем това. Ние се опитваме да установим тези, които търгуват със сексуални услуги“, казва Патрик Йохансон от полицията в Малмьо. 

За една вечер полицията в Малмьо установява от 5 до 15 закононарушения, свързани с търговията със сексуални услуги, но от началото на годината са заведени само 45 полицейски преписки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Даскал Петко

    1 0 Отговор
    Ми като ги хванат за какво ще говорят. Разбира се, че са жертви. Жертви на собствения си избор. Но друго ми прави впечатление: шведите искали да установят и да се борят с търговците на плът и прочие. Горките шведи. Те наистина ли си мислят, че ще преборят проблема с този интелигентен подход, който искат да приложат. Доста неща ще разберат в процеса на развитие на проблема. Но пък е добре, че този път не сме цитирани като водеща страна в новината.