4 Юли, 2015 16:19 2 010 0

Нова тапа в София заради ремонта на бул. Сливница

  • ремонт-
  • сливница-
  • тапа
Столичният бул. "Сливница" е в ремонт от днес, а рехабилитацията на отсечката от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев" трябва да приключи до началото на учебната година през септември. Това каза пред радио "Дарик" зам.кметът по транспорта Любомир Христов днес.

Общата дължина на участъка, който ще се ремонтира в 2.2 км. Проектът включва и основен ремонт на надлеза при Захарна фабрика. Стойността на ремонта е 5.9 млн. лв.като малко над 3.4 млн. лв. са за моста, който е в много тежко състояние, обясни Христов. 

За да не бъде блокиран трафикът, ще се работи само в едната половина на моста при Захарна фабрика, а другата ще бъде отворена за движение в двете посоки. След приключването на рехабилитацията движението ще се прехвърли във вече ремонтираната половина. 

Христов обясни и че общата стойност на 22 основни обекта, които са за рехабилитация, е 100 млн. лв. През летните месеци ще бъде ремонтиран и булевард "Владимир Вазов", а до дни ще бъде избран изпълнител на проекта. В момента тече ремонт на бул. "Цариградско шосе", кръговото на Руски паметник, пешеходната зона на бул. "Витоша" и други квартални улици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА