Last news in Fakti

4 Юли, 2015 21:10 1 413 14

Путин поздрави Обама за 4 юли

  • путин-
  • обама-
  • сащ-
  • денят на независимостта
Руският президент Владимир Путин заяви, че очаква от американския си колега Барак Обама диалог на базата на равнопоставеност и уважение. 
Това послание е отправено по случай националния празник на САЩ - 4 юли.

След месеци на напрежение между Москва и Белия дом Владимир Путин отбеляза, че отношенията между Русия и САЩ са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света, въпреки различията. 

Путин изразява увереност, че Москва и Белият дом могат да намерят решение дори и на най-заплетените международни проблеми и могат да посрещнат предизвикателствата на всяка международна заплаха. 
В посланието не се засяга темата на продължаващите западни санкции срещу Кремъл заради намесата на Русия в Източна Украйна. 

АП отбелязва, че духът на посланието на Путин за 4 юли не се различава от миналогодишното. 

Междувременно американският президент Барак Обама отпразнува денят на независимостта с барбекю на южната ливада на Белия дом. Това е денят, в който празнуваме същността на Америка и духът, който ни отличава като нация повече от два века, честит четвърти юли - така Обама приветства събралите се 1200 гости. 
Държавният глава Росен Плевнелиев поздрави президента на Съединените американски щати Барак Обама по повод на Деня на независимостта - 4 юли, съобщи прессекретариатът на президента.

Президентът Плевнелиев изрази увереност, че българско-американските отношения ще продължат да стават все по-интензивни и ще се развиват във възходяща посока.

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори, посочи президентът на страната ни и подчерта съвместните усилия на двете страни за противодействие на заплахите в света. 

Росен Плевнелиев отбеляза, че България и САЩ имат активно и ползотворно сътрудничество в сферата на сигурността и отбраната, правоприлагането и върховенството на закона, както и икономиката, културата и контактите между хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    2 2 Отговор
    Няма ли кой да го убие тоя Плевнелиев бе...Абе то бива да си идиот ама тоя минава всякакви граници.Ако имаше уред за измерване на тъпотията, тоя щеше да го счупи..

    Коментиран от #4

  • 2 сссс

    2 1 Отговор
    центаджиите да видат путин какъв човек е .... въпреки че обама и лизачите му не проявиха никакво уважение към освободителите на цяла европа от фашистко на деня на победата ....путин е пич

    Коментиран от #3

  • 3 До ссссъскащия с червената жопа

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "сссс":

    Молодец ! Изкара още 25 копейки, тъкмо ще има за бира.
  • 4 имуноглобулин

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шампиона":

    Никак не е лошо ДАНС да се поинтересува кой призовава за УБИЙСТВО и то на ПРЕЗИДЕНТА на Р.Б.
    То бива да си прост и продажен но това идва в повече !Не знам какви пари ти плащат но това има само едно име -НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !
  • 5 сссс

    2 1 Отговор
    всички призовават някой да ни отърве от това дето ни излага по цял свят ..

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "сссс":

    Вярно е че всички!Но КОИ "всички"?-.."червените кхмери" и лумпените от "Атака"!А след последните избори сте ТОТАЛНО НАБУТАНИ В ЪГЪЛА и затова...Когато говорите с нас ще мълчите!:)
  • 7 ссссс

    2 1 Отговор
    именно всички освен 1 000 000 лумпени дето гласуваха за герб на последните избори...тоест 1/7 останалите искат смърт за плевню и боко и цялата кохорта на герб
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    1 1 Отговор
    велик лидер е путин за втора поредна година е обявен от най влиятелните англйско и американско издание за най влиятелен политик на планетата

    Коментиран от #11

  • 10 сссс

    1 1 Отговор
    Путин-Обама-САЩ-Денят на Независимостта
    Путин поздрави Обама за 4 юли... ша гу поздрави я как нема да го поздрави иначе ша има нови санкции хихихи
  • 11 до съскащия трол дет са прай на умрял ка

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    ама ти какво четеш най влиятелните американски и английски издания нали ти сам разправяше ссссъсльо че те само лъжели а ти ко вярваш ли им хихихи

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "до съскащия трол дет са прай на умрял ка":

    хаха центаджиите не вярват на пресата на негъра

    Коментиран от #14

  • 14 до ссссъскащия дет са прай на умрял кон

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    подобре центаджия от колкото ссссъскащ от глад пярнат копейкаджия..хихихи