4 Юли, 2015 22:17 2 107 3

Патова ситуация преди референдума в Гърция

  • гърция-
  • флаг-
  • референдум-
  • криза
Патова ситуация преди референдума в Гърция - 1
Снимка: АП/БТА
Патова ситуация показват последните социологически резултати преди референдума в Гърция по въпроса дали да се приемат исканията на международните кредитори за реформи или да се отхвърлят. Това става ясно от публикуваните резултати в гръцката преса.

Избирателната активност не влиза в изследването,защото не може да се предположи какъв процент от избирателите ще участват в гласуване в разгара на туристическия сезон. Дори и двата митинга от петък не дадоха отговор за настроенията на гърците. Медиите са единодушни, че на проявите са присъствали по 20-25 хил. души на всеки един от тях. 

Изходът ще се реши от 10 процента колебаещи се. В опит да спечели избирателите на своя страна правителството на Сириза пусна безплатни магистрали и 50% намаление за пътуване с държавния железопътен и автобусен монополист ОСЕ. 

Гърците обаче се възползваха от топлото време и се изнесоха на плажа и в провинцията при роднини. По традиция улиците на градовете са облепени с плакати в подкрепа или против референдума. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ хейтар

    1 0 Отговор
    Добре, хейтари започнете да мразите СЕГА, заради тежкото положение на Гърция.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 некойси

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БГ хейтар":

    Съпричастността идва вероятно от гръцка жилка.
Новини по държави: