Last news in Fakti

6 Юли, 2015 13:28 804 2

Оланд и Меркел се срещат днес заради Гърция

  • франсоа оланд-
  • среща-
  • париж-
  • ангела меркел-
  • гърция-
  • референдум

Срещата ще се проведе във френската столица Париж

Оланд и Меркел се срещат днес заради Гърция - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Франсоа Оланд и канцлерът на Германия Ангела Меркел ще проведат днес извънредна среща на върха, за да обсъдят ситуацията в Гърция.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт заяви, че след разговорите ще се проведе работна вечеря, на която ще се обсъдят последиците от референдума в Гърция и продължаване на тясното сътрудничество между Франция и Германия по този въпрос.

Срещата ще се проведа тази вечер във френската столица Париж, съобщават европейските медии.

Вчера 61.38% от гласувалите гърци отговориха с „Не“ на провелия се референдум, отхвърляйки исканите от кредиторите реформи. Привържениците на спазване договореностите с кредиторите са 38.69%.

62.5% от имащите право на глас гърци гласуваха в неделя на референдума, което го направи легитимен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    ей сега ша надойдат русофилчеата пундешки и ша ни кажат кви са лоши меркел и оланд дет си искат парите.. хихихи
  • 2 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    Меркелче внимавай какво правиш....само 1-евро да дадеш на гръцкото племе на апашите и те махаме от власт защото и ти преяде със нея и само харчиш чужди пари на германците и то милиарди евро всяка година за такива индиански страни като гърция.
Новини по държави: