Last news in Fakti

7 Юли, 2015 17:29, обновена 7 Юли, 2015 18:16 1 133 0

Без конкретен план за гръцката криза преди срещата на върха

  • алексис ципрас-
  • момент-
  • сделка

Ципрас трябва да представи новите предложения за реформи в неговата страна по време на срещата на еврозоната

Без конкретен план за гръцката криза преди срещата на върха - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има последна възможност да представи реален план за реформи, срещу който да бъдат отпуснати средства от спасителния фонд за Гърция, по време на извънредната среща на върха на еврозоната, съобщи Ройтерс.

Премиерът на Малта заяви, че Гърция не е представила "конкретни предложения" за нов спасителен пакет, по време на ключовата среща на финансовите министри от еврозоната.

Джоузеф Мускат написа в Туитър, че това "не помага на срещата на лидерите от еврозоната, която ще се проведе тази вечер" в Брюксел.

Гърция е направила презентация по време на срещата на финансовите министри във вторник. Въпреки това, източници заявиха, че няма нов предложен план.

Лидерите от еврозоната решават съдбата на страната и бъдещето на европейската валута. Преди срещата гръцкият премиер ще се срещне с лидерите на Германия и Франция - Ангела Меркел и Франсоа Оланд.

Ципрас ще трябва да убеди кредиторите да възобновят преговорите по дълговата криза, преди банките в страната да останат без пари. Според гръцки официални лица, обаче, новите предложения на Ципрас няма да се различават съществено от плана, който бе предложен в еврозоната през миналата седмица.

Премиерът Алексис Ципрас ще се обърне към Европейския парламент в сряда, заяви гръцки правителствен източник.

Впоследствие се проведе референдум, на който гърците гласуваха против въвеждането на спасителния план, предложен от кредиторите, предвиждащ строги икономии. Според високопоставен представител на еврозоната пък Гърция може да обяви новите си предложения през утрешния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: