Last news in Fakti

16 Юли, 2015 21:24 2 263 0

Момиче на бежанци от Ливан се разплака пред Меркел

  • момиче-
  • бежанци-
  • разплака-
  • меркел
Канцлерът Ангела Меркел бе критикувана в социалните мрежи на Германия. Повод стана среща на Меркел с ученици в град Рощок, предавана от телевизионния канал NDR. Когато слушаше едно изказване на момиче от Ливан, чийто родители за малко не са били екстрадирани, Меркел й обясни защо германските власти не са в състояние да приемат всички желаещи да получат статут на бежанци. Канцлерът добави, че е възможно и на момичето също да се наложи да се примири с екстрадирането, както и на хиляди други търсещи статута на бежанец. Момичето, което се казва Реем, разказа как тя и нейното семейство са били скоро пред екстрадиране и как от години не е виждали роднините си, живеещи в Ливан.  
 
На Меркел се наложи да прекъсне своите разсъждения за миграционната политика на Федералнат република, защото след този отговор момичето се разплака пред телевизионните камери. И самата Меркел, не очаквала такова развитие, веднага смекчи тона, приближи се до момичето и се опита да я успокои като сложила ръка на рамото му.  
 
„Канцлерът не трябва да обещава на момичето, че може да остане в Германия. Но Меркел трябва най-после да разбере, че бежанците са печалба за Германия“, написа в. Зюддойче цайтунг. Федералното правителство публикува на интернет страницата си дълга версия на видеото за случая.
 
По данни на германското вътрешно министерство за тази година в Германия са подадени около 40 хиляди молби за получаване на статута бежанец, което е два пъти повече от миналата година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: