Last news in Fakti

27 Юли, 2015 11:13 884 1

Френските фермери блокираха пътища от Испания и Германия

  • франция-
  • фермери-
  • протест-
  • блокада-
  • внос-
  • цени

Това е последният от поредицата протести срещу падането на цените на храните

Френските фермери блокираха пътища от Испания и Германия - 1
Снимка АП/БТА

Френски фермери блокираха пътища от Испания и Германия в неделя, за спрат чуждестранната продукция, влизаща в страната. Това е последният от поредицата протести срещу падането на цените на храните, което доведе фермерите до ръба на фалита, пишат френските медии.

Земеделските собственици в североизточния регион Елзас използваха трактори за да се барикадират шест маршрута от Германия, в опит да спрат камионите, превозващи селскостопански стоки да пресекат Рейн.  Очаква се блокадата да продължи най-рано до следобедните часове на днешния ден.

"Позволяваме на колите и всичко, което идва от Франция да преминава", заяви Франк Сандер, президент на местния клон на мощната Ведомствена федерация на земеделските синдикати (FDSEA), като добави, че повече от хиляда селскостопанските работници са взели участие в блокадите.

Около 10 камиона са били принудени да се върнат заради действията на френските производители.

Около 100 фермери са претършували десетки камиони, пътуващи от Испания по магистралата в департамента От Гарон, като са заплашили да разтоварят стоките, ако намерят месо или плодове, предназначени за внос.

10 трактора са блокирали магистрала А645 близо до испанската граница, предизвиквайки задръствания по протежение на 4 километра.

Действието идва след седмица, в която земеделските производители блокираха градове, пътища и туристически обекти в цяла Франция в знак на протест срещу спада на цените на хранителните продукти. Те обвиняват за ситуацията чуждестранна конкуренция, както и супермаркетите и дистрибуторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Гадните французи се оляха.И къде спи германската и испанската полиция,че не ги разгонят да си правят протестите в собствената си страна?!Ако друга страна блокира френския внос,веднага ще се позоват на Закона за безмитното и безпрепятствено движение на стоките между страните от ЕС.Ако обаче другите страни се въэползват от закона-нямат право,защото са "прекалено простосмъртни"!
Новини по държави: