Last news in Fakti

28 Юли, 2015 00:30 7 972 3

Откриха статуя на Сатаната в Детройт

  • сатана-
  • статуя-
  • сащ-
  • детройт-
  • оклахома-
  • протест-
  • храмът на сатаната

Храмът на Сатаната показа статуята малко преди полунощ след неуспешен опит да я постави в близост до противоречивия паметник Десетте Божи в Оклахома

Откриха статуя на Сатаната в Детройт - 1
СнимкаАП/БТА

Няколкостотин души присъстваха на литургия в католическата църква в Детройт, за да протестират срещу високата 2,6 метра бронзова статуя на Сатана, Стотици други пък се редиха на опака, за да видят монумента, съобщава АП.

"Храмът на Сатаната" заяви, че ще представи статуята в събота на частно събиране, на място, което само хора с билети ще знаят.

Бронзовият паметник, който тежи около един тон и досега не е ставал публично достояние, "не само е несравним художествен триумф, а и свидетелство за силата на колективните действия", заявяват сатанистите. 

Около 200-250 души са присъствали на литургия в църквата Сейнт Джоузеф в знак на протест срещу Сатанинското събитие.

Бе планирано статуята да бъде поставена в щатската столица Оклахома, но Върховният съд на щата Оклахома забрани всички религиозни демонстрации на територията на столицата.

На лицето на статуята има обърнат пентаграм. Паметникът е ограден от статуите на две малки деца, отправили поглед нагоре към съществото, показващо Сатаната с рога, копита, крила и брада.

"Храмът на Сатаната" заявява, че иска да постави статуя на Сатаната пред сградата на Конгреса в щата Оклахома, в непосредствена близост до монумента с 10-те Божии заповеди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    2 0 Отговор
    това е америка и западащите градчета като детройт приличащи на факълтета в софия....гнусна нация и държава кланящи се на сатаната

    американските тролчета отсъстават при подобни статиии

    Коментиран от #2, #3

  • 2 555

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    Детройт беше автомобилният производител на САЩ, там са правени голяма част от автомобилите на които сме се кефели като малки гледяйки ги на видео, няма нищо лошо в това, още по-малко пък е гнусно, дори сам не си вярваш на изгъзиците които слушаш а после пишеш
  • 3 някой си там

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    гнусната "нация" се е пробудила значи, на баба ми ли да се кланя, това е бог от много преди да ви промият мозъците