Last news in Fakti

28 Юли, 2015 01:32 1 297 0

Откриха нови видове паяци на Кейп Йорк

  • австралия-
  • кейп йорк-
  • паяци

За да открият осем-краките създания, участниците трябвало да запретнат ръкави

Една добра новина за наука и в същото време лоша за хората, които страдат от арахнофобия -  13 нови вида паяци са били открити на полуостров Кейп Йорк, Куинсланд, съобщава Скай нюз.

Новите страховити гадинки са били открити от учени, учители и местни рейнджъри като част от 10-дневно пътуване в района, който до голяма степен е неизследван.

Една от участничките, в експедицията заяви пред местните медии, че се записала, за да търси земите на племето Олкола и да разказва после на своите ученици.

За да открият осем-краките създания, участниците трябвало да запретнат ръкави.

Екипът използвал специални ножове, за да копае в твърдата земя, преди да достигнат нужната дълбочина от 20-30 см.

Друг участник заявил, че е очаквал гадинките просто да висят наоколо. Той дори не подозирал, че ще се сблъска с толкова много копаене.

Усилената работа се увенчала с успех. Групата открила 13 нови вида паяци.

"Имаше паяци големи колкото ръката ти, поне 20 такива", заяви учителка по науки, част от експедицията. Тя твърди още, че подобната на савана среда е била осеяна с мравуняци на термити.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: