Last news in Fakti

28 Юли, 2015 12:16 8 310 6

Осъдиха сина на Муамар Кадафи на смърт

  • муамар кадафи-
  • смърт-
  • сина

Сейф Ал Ислам не присъства в съдебната зала

Осъдиха сина на Муамар Кадафи на смърт - 1
Снимка: БТА/AP

Съдът в Либия осъди синът на Муамар Кадафи – Сейф Ал Ислaм на смърт, съобщи „Ал Джазира“.

Той и още осем други политически дейци от тоталитарния режим на Кадафи са осъдени за престъпления по време на революцията в страната през 2011 г. Те са обвинени, че са репресирали демонстриращите в  протестите, довели до свалянето на Муамар Кадафи от власт.

Ал Ислaм не присъства в съда и даде показания чрез видео връзка.  В момента той е задържан от някогашна бунтовническа група в град Зинтан, бойците на която отказват да го освободят.

Бившият шеф на разузнаването на режима на Кадафи Абдалах ал Сануси също е изправен пред смъртно наказание, както и бившият премиер Багдади ал Махмуди. Те ще имат  правото да обжалват присъдата. Други обвиняеми получиха присъди от 5 години до доживотен затвор. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъп

    0 0 Отговор
    Не е Селф, ами Сейф! Толкова сте и журналисти.
  • 2 по тъп

    0 0 Отговор
    Къде го прочете СЕЛФ бре
  • 3 по тъп

    0 0 Отговор
    Къде го прочете СЕЛФ бре
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тои и Сейф не е,а СеИф,но въпросът е че вместо да се прави на мъж,можеше да си направи една пластична операция и с паспорт по избор с такива милиарди да се установи където си поиска.Когато му беше времето обаче,но той сигурно си е мислел че пак ще управлява и ако си смени физиономията,няма да го разпознаят феновете му!
  • 5 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Грешка направи запада като махнаха или оставиха да го махнат.Онази сган трябва да се държи на каишка иначе са неуправляеми.Бил съм там и знам за какво става дума.
  • 6 Четец

    0 0 Отговор
    Не му знам биографията и престъпленията, но знам че беше далече от властта.Ако присъдата е само затова че е син на Кадафи .....понятието СЪД е неправилно използвано.Той имаше достоен принос за културата цивилизацията!