Last news in Fakti

28 Юли, 2015 13:39, обновена 28 Юли, 2015 18:40 4 626 1

Откритата руска подводница е потънала през 1916 г.

  • швеция-
  • потънала-
  • руска-
  • подводница
Намерената край бреговете на Швеция подводница е руска и е потънала след сблъсък с шведски параход през 1916 година. За това съобщава местния вестник Expressen, като се позовава на експерта Пер Андерсон.
 
Според него подводницата е била построена през 1901 г. в САЩ и първоначално се е казвала "Фултън". Координатите й отдавна са известни на военните, казва Андерсен.

Откритата подводница е потъналата през 1916 г. руска подводница "Сом", съобщиха от шведското министерство на отбраната.

"Странно е че е толкова добре запазена", казва професорът от Осло Ула Тунандер. Според друг експерт обаче - Ула Оскарсон и друг път са били намирани съвършено запазени предмети на дълбочина 40 м.
 
Не е открита повреда по подводницата, а люковете й са затворени, затова се смята, че телата на екипажа все още са вътре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Да я извадят и направят музей в нея, така и телата на починалите ще могат да бъдат погребани. 40 метра е супер малка дълбочина. Едва ли са я открили сега.
Новини по държави: