Last news in Fakti

28 Юли, 2015 18:53 3 988 5

Германия търси нови мерки за ограничение на имиграцията от Балканите

  • германия-
  • имигранти-
  • балкани

На национално ниво, Германия очаква да получи около 450 000 кандидати за убежище тази година

Германия търси нови мерки за ограничение на имиграцията от Балканите - 1
Снимка АП/БТА

Германските власти приканват към действия за справяне с наплива на лица, търсещи убежище от Балканите, включително и повторно въвеждане на визи, пише Би Би Си.

Натискът е нараснал през последните дни след атаките срещу мигрантски общежития и огромния ръст на молбите за убежище през тази година.

Има призиви Албания, Косово и Черна гора да бъде обявена за "безопасни" страни. Откакто Босна и Херцеговина, Македония и Сърбия бяха обявени за "безопасни" през декември, увеличението на лица, търсещи убежище от тези страни е само 23%, съобщава Федерална служба на Германия за миграцията и бежанците (BAMF).

Въпреки това цифрите от Албания, Косово и Черна гора са се покачили със 515%, казва BAMF.

На национално ниво, Германия очаква да получи около 450 000 кандидати за убежище тази година. През първата половина на 2015 г. са регистрирани 180 000 молби за убежище  - двойно в сравнение със същия период на 2014 година.

Според доклад германските разходи за лицата, търсещи убежище, ще достигнат най-малко 5 млрд. евро тази година, в сравнение с 2,2 млрд евро през 2014 г.

Премиерът на Бавария Хорст Зеехофер от консервативния Християнсоциален съюз каза, че регионите "се нуждаят от огромно увеличение на средствата", за да се справят с притока на лица, търсещи убежище.

В същото време, броят на нападенията срещу общежития на мигранти в Германия тази година досега 202 - изпреварвайки броя им за цялата минала година (198), съобщават доклди на Министерството на вътрешните работи. Повечето от атаките са приписвани на крайнодесните, анти-имиграционни екстремисти.

Германия бе свидетел на скока на кандидатите за убежище от Босна и Херцеговина, Македония и Сърбия, след като визовите изисквания за тези страни бяха отменени, съобщи Федералната служба за миграцията и бежанците (BAMF), цитирана от Би Би Си.

Въпреки това, повечето страни от ЕС - включително и Германия - се придържат към правилата на Шенген, които позволяват неограничено пътуване в Европа. Нови ограничения за визи ще изискват решение на равнище ЕС, чрез гласуване с мнозинство.

ЕС премахна визите, за да помогне за интегрирането на бившите югославски републики- възстановяващи се от войната - с останалата част от Европа.

Унгария също се бори с повишеният брой мигранти от Балканите - много от тях, роми, бягат от бедността в Косово.

Темата за натискът от балкански имигранти доминира на специална регионална среща на върха в Баден-Вюртемберг, в югозападната част на Германия, в понеделник.

Регионалните управници изразиха предпазлива подкрепа за предложението за "сигурна страна" - нещо, за което консервативни политици от опозицията призоваха.

Баден-Вюртемберг е увеличил капацитета сиза настаняване на мигранти до 9000, за да се справят с притока. Но броят на търсещите убежище се очаква да достигне 50 000 тази година - два пъти повече отколкото миналата година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уот дъ фак

    2 0 Отговор
    Край на нормалния живот в Европа. Ще става все по зле, Европа ще се пълни със секва сган - чалми,чернилки,ислямисти. Циганията,престъпността, ще се ширят. Който не е виждал ,на кво мязат някои квартали на Лондон ,населени главно с чернилки-смрадта им е на всякъде. Черни,араби ,където стъпят -пръскат мизерия и престъпност.Примери бол- Франция,Швейцария... А след най-богатите държави идва и нашия ред.
  • 2 сссс

    2 0 Отговор
    германия да си изкара главата от задника и д ане ми говори за имигранти от източна европа

    ами да вземе мерки за прииждащите черни ислямисти примитиви от африка сирия и тем подобни чужди нам изроди по 5-10 000 на ден
  • 3 Бай Ганьо

    1 0 Отговор
    Aко нямаше воини в арабския свят, нямаше да са в западна Европа всичките тези бежанци.
  • 4 onq s konq

    2 0 Отговор
    Европейците нещо спряха май в последно време да се занимават с наще и румънските цигани.Между другото ако погледнем реално на нещата,България е еднинствената страна в Европа,имунизирана срещу бежанския поток.Защото дори и всички бежанци да влизаха в Европа през БГ,гарантирано нито един от тях няма да остане тук при нас по обясними причини.
  • 5 Боби

    0 0 Отговор
    германия,франция,англия,белгия,холандия са мюсулмански държави.
Новини по държави: