Last news in Fakti

28 Юли, 2015 21:39 5 790 1

2000 имигранти щурмуваха тунела под Ламанша

  • евротунел-
  • бежанци-
  • имигранти-
  • трафик
2000 имигранти щурмуваха тунела под Ламанша - 1
Снимка: АП/БТА
Най-малко 2000 имигранти са се опитали да щурмуват тунела под Ламанша - Евротунел, в опит да достигнат до Великобритания, предаде Би Би Си.

Медията се позовава на информация от оператора на съоръжението. Има противоречиви данни за ранени, но техният брой не е известен до момента. 

През последните дни зачестиха опити на имигранти да се прехвърлят през тунела до Великобритания. Някои от опитите завършиха с фатален край. Във вторник имаше близо едночасово закъснение на влаковете от британска страна и 30-минутно на тези от Франция, припомнят белгийските медии. 

Близо 200 души от охраната на Евротунел и полицията са били вдигнати на крак, за да предотвартят най-голямия за последния месец и половина опит да се щурмува съоръжението.

От Евротунел заявиха, че ще искат компенсации от британска и френска страна заради провала им в охраната на съоръжението и неспособността на службите за сигурност от двете страни на Ламанша да се справят с бежанския натиск.
В момента до 3 хиляди имигранти, предимно от Еритрея, Судан и Афганистан, са настанени в лагери в района на френския град  Кале. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    4 0 Отговор
    настанявайте ги още ...прост иеврогейци еййй под диктата на сащ ще ислямизират европа

    по 5-10 000 ислямисти на ден влизат в европа това са 300 000 на месец айде 100 000 толвка деца не се раждат в европа ве ейй ще ва бесим по площадите после ппродажни политици
Новини по държави: