Last news in Fakti

30 Юли, 2015 02:32 13 153 8

Мъртва котка боядисана от пътни работници

  • мъртва котка-
  • боядисана-
  • пътна маркировка-
  • ирландия

Когато тялото било махнато, те оставили празнините в пътната маркировка

Група за хуманно отношение към животните в Ирландия изрази недоволство и дълбоко възмущение след като нейни членове открили мъртва котка, боядисана от пътни работници, пише сайтът mashable.

Фотограф снима котката, която лежи на едната страна на пътя с две линии жълта боя през краката близо до Балухейгю, графство Кери.

На 25 юли благотворителната група "Animal Help Net Kerry" публикува на своята Facebook страница снимката на котката, която получи широко обществено  възмущение.

Над 400 човека коментираха снимката, изразявайки своето възмущение.

Някои го нарекоха „позор“. Други определиха работниците, които са оставили котката на пътя като „безсърдечни“.

Говорителката Джийн Кембъл заяви пред "Daily Mail": „Когато видяхме снимката бяхме ужасени. Да направиш нещо подобно с мъртва котка е крайно коравосърдечно. Щеше да им отнеме 30 секунди да преместят тялото. Можем само да гадаем какво щеше да мине през умовете на собствениците на горката котка, ако я бяха видели в този вид. Сигурно щяха да са съсипани. Може само да се надяваме областния съвет да се погрижи за случая и такива неща никога да не се случват повече“. 

Според Animal Help Net Kerry, котката вече е била мъртва когато работниците, които поставят маркировка по пътищата я боядисали. Те не са си направили труда  дори да я преместят от пътя.

Местните медии съобщават, че боядисването на пътя е било извършено от външна фирма, поръчано от областния съвет.

Говорител на Съвета заяви, че случаят се разследва и ще бъдат предприети действия срещу частното дружество.

„Пребоядисването на пътната маркировка се изпълнява от частна компания, която има договор със съвета. Разследваме случая и ще се консултираме с хора от компанията. Областният съвет на Кери съжалява за този неприятен инцидент и се извинява за причинения смут“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нов българин

    0 0 Отговор
    всички "природозащитници" само за глупости мислят

    Коментиран от #2

  • 2 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "нов българин":

    И аз :).
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Навсякъде по света стават мърлящини. Обичаме да се критикуваме. Но не само ние сме еди-какви си. Ирландците се оказва и те са едни мърлячи неповторими. Разликата помежду ни е единствено, че се напиваме с различни питиета.
  • 4 555

    0 0 Отговор
    Защо никой не се възмути от убийството,а от жълтата лента.
    Егати и збъркания свят.
    Значи собствениците щели да са съсипани от баядисаната си котка, а не от мъртвата си котка.Да ви ..ра на демокрацията и нейните
    "висши ценности"Ееее ....вече всичко изперка

    Коментиран от #7

  • 5 Много помнещ

    0 0 Отговор
    Някой спомня ли си преди десетина години при маркировката на Цариградско шосе при тогавашния хотел "Плиска" как непрекъсната дебела бяла линия беше прекарана през целия труп на голямо куче!? Отляво на лявата лента към центъра, до мантинелата. Стоя там дълго, докато не се наду!
  • 6 Хаджи Симо Анархиста

    0 0 Отговор
    Каквато боя е имало с такава са я боядисали, какво толкова?!
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    Какво убийство бе Холмс? Май ти си Сбъркания, че и неграмотен?!

    Страшна новина, няма що - умряла котка и вой до небето от природозащитници!!!
    По света има милиони хора работещи за насъщния, а те тръгнали да харчат държавни пари за разследване на боядисана мъртва котка!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: