Last news in Fakti

29 Юли, 2015 19:01 9 406 17

Американски зъболекар е убил лъва Сесил

  • зимбабве-
  • сесил-
  • бракониери-
  • лъв

Полицията в Зимбабве арестува двама души, които са заплашени от 15 години затвор, и може да повдигне обвинения за бракониерство срещу Палмър

Най-известния лъв и символ на Зимбабве - Сесил, който бе убит и обезглавен миналата седмица е станал жертва на американски зъболекар, съобщава Си Ен Ен.

Първоначално за убийството на Сесил бе издирван испански гражданин. Сега обвинението пада върху американския зъболекар Уолтър Палмър от Минесота. По случая вече бяха арестувани двама местни, които развеждали и помогнали на американеца по време на частно сафари, за което той си платил.

За удоволствието туристът заплатил 54 хиляди долара на организаторите.

Зъболекарят разбрал от медиите, че е издирван в Зимбабве и във вторник пусна изявление, че е бил подведен от гидовете в страната.

"До сега нито американските, нито зимбабвийските власи са ме търсили. Но ще им съдействам при първа възможност", заяви Палмър.

Ловният трофей, главата на Сесил, е конфискуван и ще бъде предаден като доказателство в съда във Виктория Фолс, където ще се гледа делото. Джони Родригес, председател на държавната организация за защита на животните Zimbabwe Conservation Task Force заяви, че за незаконния лов се предвижда до 10 години затвор, пише в. „Индипендънт“.

Американецът заяви, че дълбоко съжалява, че практикуването на дейност, която обича и върши отговорно, е довела до убийството на този лъв.

Еколозите твърдят, че след убийството лъвът е бил одран и обезглавен. 

Джони Родригес описва лъва като "един от най-красивите животински екземпляри, които можете да видите." "Той никога не е притеснил никого", допълва природозащитникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо 1

    2 2 Отговор
    Да го пуснат на сафари-подарък друг лъв да го обезглави този зъболекар и ще са квит. Какво ще се занимават да го съдят. Подарък-сафари на него и на екипът, с който са били и готово, чиста работа :)
  • 2 mediator37

    2 1 Отговор
    Когато тия работи ги вършеше Пенчо Кубадински се възмущавахме. Когато ги върши обикновен американски идиот, мълчим.

    Коментиран от #3

  • 3 Juliy

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Не се прави на отворен."Когато тия работи ги вършеше Пенчо Кубадински" ти си бил в пълно неведение, защото на простолюдието нищо не се съобщаваше.Отделно, че повечето мълчеха като риби да не би да ги забележат .
    Сега около теб е пълно с бракониери и пак си траеш!Така ,че идиоти има и у нас.
    Това,че човека е американец не го прави автоматично идиот.
    Първанов като застреля козела в Казахстан ти пак си трая.
    Та кой е идиота?
  • 4 Нио Майо

    3 0 Отговор
    Американците избиха и избиват милиони души по цял святу та един лъв ли няма да гръмнат! Това е демокрацията!
  • 5 Пенчо К

    1 0 Отговор
    Нищо престъпно няма в това, те американеца е гръмнал животното, особено ако не е знаел какъв е лъвът и колко е важен за държавата. Проблемът е в организаторите, които следва да знаят кое е законно и кое не е, пък и по кои животни може да се стреля. У нас подобен лов носи много пари и на държавата и на частни ловни стопанства, само дето се отстрелват глигани и елени. Ако се спазва закона проблем няма, но ако се докаже, че ловецът е знаел, че нещо не е на ред и въпреки това е осъществил лова, тогава и той подлежи на отговорност.
    Не си падам по американците, но да се правят заключения без да се знаят всички факти е лош навик.
  • 6 555

    0 0 Отговор
    В Америка има всякакви - и пичове, и не-толкова, и откачалки, и уравновесени, ама в БГ в момента л..ната са доста на брой, знаете какво имам предвид
  • 7 гоЗт

    2 1 Отговор
    Не мога да разбера тези хора, които плащат луди пари, за да убиват...Ами дай ги тези пари за нещо, което си струва, па после отиди и удари една пиш.а на някоя лека жена да ти олекне... Дай ги за някое детенце, дето има нужда от лечение, лъв ще ми убивал... комплексар.

    Коментиран от #11

  • 8 Румен

    1 1 Отговор
    Да се обеси!
  • 9 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Лесно е да рушиш и убиваш, трудно е да градиш и пазиш! Докато човека не разбере, че не е бог и не е сам на тази планета, ще страда от постъпките си! Индивида от "страната на неограничените възможности" рано или късно ще понесе тежестта на постъпките си, има закони природни и вселенски, които не пропускат никого било американец или марсианец! Както казват там: "what comes around goes around"
  • 10 Марги

    0 1 Отговор
    Всички ловджии са комплексари, с дребна душичка! Да отнемеш живот, и да се кефиш, трябва да си много долен !

    Коментиран от #12

  • 11 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гоЗт":

    Евала за коментара......един да мисли нормално......има светлина в тунела
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Марги":

    Те защото животните не убиват за удоволствие, нали? Няма да е лошо да се образоваш малко, преди да идеализираш неща, които не познаваш. Не, че одобрявам убийството на такова красиво животно, но ние хората не може да избягаме от еволюционното си развитие!
    Има доста филми на които се вижда, че шимпанзета, лъвове, хиени, слонове, хипопотами и биволи убиват себеподобни и други видове без причина.
    Почти всички животни убиват ако могат да го направят!!!
    Не знам защо обаче това се превърна в топ новина - все едно сме разрешили всички проблеми и живеем прекрасно?!
  • 13 Гост

    1 0 Отговор
    Аз съм ловец и честно казано ми се повръща от този случай.
    В днешно време наистина има много ловци които са много комплексирани личности. Но да се говори за лова като за нещо гадно и мръсно, не съм съгласен.
    Удоволствието е не в отнемането на живот а в преследването, понякога става невероятен лов без никаква слука, в повечето ловни учебници се говори за опазване на околната среда и уважение към животните, за тяхното опазване.
    Аз съм 4-то поколение ловец и обичам най-много природата, полагал съм много грижи за дивите животни, и съм си позволявал да отнемам само ограничен брой животи.
    Хората които от центъра на столицата говорят за любов към природата си нямат и на понятие какво е природата!
  • 14 владко

    1 0 Отговор
    Moeто мнение е че всички ливци са садисти и убийци и нищо друго.
    Какъв спорт е това-ранено с лък,преследвано,обезглавено и одрано.Мечтая да имам над камината 5-6 поне глави на такива спортисти.
  • 15 Бат Краси

    1 0 Отговор
    При съвременните средства за упражняване на т. нар. "спорт - лов" животните просто нямат никакъв шанс за оцеляване. Така че вие ловците сте просто убийци на животни. Нима да гледаш едно красиво животно в дивата природа не е по-голямо удоволствие от това да го убиеш.
  • 16 Morgoth

    0 0 Отговор
    Не съм нито природозащитник, нито веган, нито подобен ненормалник, храсвам да стрелям с различни оръжия, но това да убиваш животни за удоволствие не го разбирам.
    Ако искаш диво животно върви след него с фотоапарат - добрата снимка е не по-малко предизвикателство от това да го гръмнеш. Ако пък храесваш оръжията има много възможности за стрелба и по неподвижни и по движещи се неживи мишени.
  • 17 PlimP

    0 0 Отговор
    цялата идея за ловците е тотално изкривена и извратена, особено тук, идеята е съвсем друга, а не просто да си пуцаш по животинките, акто ти дадат разрешение, пък и без да са, проблемъ т е на хората, не на приородата, щото на природата хора не и трябват