30 Юли, 2015 18:16 978 1

Десен сектор започна да събира подписи за референдум

  • десен сектор-
  • референдум-
  • подписи

Украинската националистическа организация Десен сектор започна да събира подписи за вот на недоверие към украинските власти. Началото беше дадено в Полтавска област.

Лидерът на формацията Дмитро Ярош заяви, че е иска да пита украинците за блокада на проруските сепаратистки райони в Донбас и легализация на доброволческите батальони.

„Ние трябва да престанем да наричаме ситуацията в Донбас антитерористична операция, а ясно да заявим, че в Източна Украйна се води война“, заяви Дмитро Ярош.

От 22 юли по цялата територия на страната започнаха да се създават оперативни щабове за референдума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    1 1 Отговор
    не искаха проруска влас искаха ес ..е сложиха ви марионетно правителство на сащ и с ..и пак недоволни ...аре ходете на марс че не ни се слушат фашиски хленчения
Новини по държави: