Last news in Fakti

30 Юли, 2015 19:40 6 386 3

Разследване в Сърбия заради тото скандала

  • тото-
  • скандал-
  • гаф-
  • сърбия-
  • разследване-
  • небойша стефанович-
  • ефир

На екрана се изписа число, което бе изтеглено няколко секунди по-късно

В Сърбия е започнало разследване за възможна манипулация на числата от тотото, съобщи местното издание b92.

Във вторник зрителите видяха на живо в ефир как се изписва число, преди още да е изтеглено.

Полицията е разпитала шестима души. Вътрешният министър на Сърбия Небойша Стефанович сподели пред Tanjug, че разпитаните са били подложени и на детектор на лъжата.

По време на тегленето на числата от тотото се стигна до гафа. Първо бяха изтеглени 4, 33 и 12. След това обаче на екрана се появиха 21 и 27, а машината изтегли първо 27, след което и 21. Водещата изпадна в конфузна ситуация и не знаеше как да реагира.

Заради тото скандала бе конфискувана компютърна техника. Вътрешният министър заяви, че са иззети и дискове, съдържащи информация за закупените лотарийни билети. Стефанович сподели също така, че при необходимост ще бъде потърсена „международна правна подкрепа“.

Директорът на държавната лотария Александър Вулович каза, че тегленето е било редовно. Той описа като „човешка грешка“ факта, че печелившото число се появи на екрана преди да бъде изтеглено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 крум

    0 0 Отговор
    Същата работа като при нас, тотото е пълна измама за наивници. Продават фалшиви мечти по 2.40.
  • 2 Володя Путин

    0 0 Отговор
    Напълно съгласен с Крум. Особенно след като два поредни тиража се паднаха еднакви числа в България.
    Само, дето тук никой не реагира - просто кратък репортаж по телевизията и толкова - няма разследване, няма нищо.
  • 3 Asen

    0 0 Отговор
    Така е момчета, може да има и в Сърбия шашма, но тая в Бг беше брутално нагла в две поредни седмици еднакви числа. Но на бай Ганьо не му дреме търка си билетчетата драска по хартийката и си вика от другата седмица няма да има нужда да работя ама на.. отдавна всичко е наредено. И не само при тотото е манипулацията ама както и да е. Show must go on!
Новини по държави: