Last news in Fakti

31 Юли, 2015 12:16 1 612 2

Почти сигурно е, че отломките на Реюнион са от Боинг 777

  • боинг 777-
  • реюнион-
  • самолет-
  • отломка-
  • малайзийските авиолинии-
  • малайзия-
  • mh370

Следователите оглеждат отломката не само за серион номер, но и за улики, защо самолетът е паднал

Почти сигурно е, че отломките на Реюнион са от Боинг 777 - 1
Снимка АП/БТА

Експерти установиха, че серийният номер на отломката, която беше намерена край остров Реюнион, съвпада с техническите спецификации на изчезналия преди повече от година Боинг 777 на Малайзийските авиолинии.

Откритият фрагмент ще бъде изпратен в Тулуза, Франция за провеждането на по-нататъшни изследвания.

Заместник-министър на транспорта на Малайзия заяви в четвъртък, че е "почти сигурно", самолетите отломки, намерени край бреговете на острова, в Индийския океан, да са от самолет Боинг 777, пише  USA Today.

Абдул Азиз Капрауи заяви пред репортери, че главният следовател на страната е заявил, че частта от задната част на крилото самолета, почти със сигурност е от същия модел въздухоплавателно средство, както полет MH370.

Капрауи обаче заяви, че правителството все още не може да потвърди със сигурност, че отломката е от изчезналия самолет.

Една група от независими наблюдатели заяви в четвъртък, че увреждането на открития компонент трябва да предостави на властите добра индикация, че парчето е паднало докато самолетът все още е бил във въздуха.

Групата, водена от съоснователя на  American Mobile Satellite Corporation, Майк Екснер, обръща внимание на малкия размер на щетите на предната част на отломката и големите щети от другата й страна. Според експертите, цитирани от Си Ен Ен, това е индикация, че часта се е откъснала докато самолетът е бил все още във въздуха.

Отломката беше забелязана на 29 юли във водите около остров Реюниюн. Тя беше покрита с раковини и миди, което е доказателство, че е престояла достатъчно дълго във вода.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    След още 1 година могат да намерят и целия самолет. Съответно в него няма да има трупове.
  • 2 кокото

    0 0 Отговор
    почти със сигурност.............правителството все още не може да потвърди със сигурност......... а разберете се де !!!
Новини по държави: