2 Август, 2015 10:45 1 366 2

Тръмп и Хилъри Клинтън - водещи кандидати за президентската надпревара в САЩ

  • тръмп-
  • клинтън-
  • надпревара-
  • президент

Милиардерът Доналд Тръмп и бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън водят в проучванията на общественото мнение като кандидат за президентския пост в САЩ през 2016 г., съобщава The Washington Post.

Социологическите проучвания показват, че Тръмп може да получи подкрепата на 30,8% от републиканските избиратели. Бившият губернатор на Флорида Джеб Буш с 13,3% е на второ място.

Сред демократите Хилъри Клинтън води с 54,9%. Най-близкият й съперник е сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс (18.4%).
Сегашният вицерлезидент Джо Байдън е 4-ти с 8%.

Главният изпълнителен директор на News Network заяви, че Доналд Тръмп е най-желан за избирателите републиканци, както и Хилъри Клинтън за демократите. Според него те ще бъдат основните кандидати за президентския пост в САЩ през 2016 г., освен ако няма нова изненадваща номинация на нов кандидат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 raptor

    0 0 Отговор
    Ето тези кандидати като, че ли могат да вкарат САЩ и Русия във война... Единия е олигарх, замесен в сенчести схеми, другата е лесбийка! И пак се пада тежката задача на Русия, да преговаря с подобни макаци!

    Коментиран от #2

  • 2 РасПутин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "raptor":

    А ти какъв си, руски мечок или просто някой който плямпа без да ползва повече от една мозъчна клетка?