Last news in Fakti

2 Август, 2015 17:42 2 647 8

Чешкият президент към имигрантите: Никой не ви е канил!

  • милош земан-
  • чехия-
  • покана-
  • имигранти-
  • бежанци-
  • президент

Трябва да уважавате нашите правила, заяви президентът на Чехия

Чешкият президент към имигрантите: Никой не ви е канил! - 1
Снимка: БТА/ AP

Чешкият президент Милош Земан се изказа остро по отношение на нелегалните имигранти. В интервю за местния вестник „Blesk“ държавният глава отправи упреци към десетките бежанци, разбунтували се в петък.

Наложи се органите на реда да използват сълзотворен газ срещу имигрантите.

„Никой не ви е канил тук. Трябва да уважавате нашите правила, както ние го правим, когато отиваме във вашите страни“, заяви Милош Земан.

„Ако тук не ви харесва, тогава напуснете“, каза още чешкият президент. В петък около 100 души – предимно афганистанци, иракчани и пакистанци - се опитаха да избягат от лагера за задържане в североизточната част на страната.

Полицията използва сълзотворен газ, а според властите някои от бежанците са причинили щети на съоръжението. Според вътрешния министър на страната Милан Хованец задачата на имигрантите е била да достигнат до Германия.

Според ново проучване, направено от Центъра за анализи и емпирични изследвания (CAES), 70% от чешките граждани не желаят страната им да приема имигранти от Африка и Близкия Изток.

Чехия – страна-членка на Европейския съюз от 2004 година – се ангажира да приеме 1500 бежанци до 2017 година, припомня ZeeNews.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 1 Отговор
    Защо чешкия президент може да каже това на емигрантите,а нашия не може или неиска,или не му стиска страхува се от САЩ или от ЕС.Какви сте ми вий управници на тая държава бе като не можете да отстоявате достойнството на българите.Като не ви стиска слезте от клона друг да се качи на когото му пука за България.Май като ви кажат нещо вие винаги сте съгласни.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    И какъв е ефекта като го е казал?Да не би да е затворил границата и да отказва да ги приема?Ама едно е да приказваш,а съвсем друго е да го направиш.А цената е ни повече,ни по-малко-излизане от ЕС.И тогава няма да има "страх" от Америка,нито от Европа.А последствията-лягаме и умираме!Това което ме дразни при такива индивиди като теб е,че НИКОГА НЕ КАЗВАТЕ КОЙ Е ТОЯ,НА КОЙТО МУ "ПУКА" ЗА БЪЛГАРИЯ И КОГОТО ЧАКАТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА.Аре бъди мъж и кажи точно и ясно КОЙ И КОЯ ПАРТИЯ ИСКАШ ДА УПРАВЛЯВА БГ?!...Не се притеснявай-знам че и дума няма да обелиш по въпроса-всички до един сте такива:)

    Коментиран от #3

  • 3 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Аз ще ти кажа:
    100% мажоритарни избори!
    В 2 тура!
    С право на отзоваване!

    А сега ти кажи, "тъгъдък" ;) !

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър Кимонов":

    Съгласен за изборната промяна!

    Единствения шанс за подобрение.
  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър Кимонов":

    Въпросът ми беше повече от ясен и на бълг език":КОЙ И КОЯ ПАРТИЯ"!А изборите са способ...тъгъдък:)
  • 6 Миро У😁я

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър Кимонов":

    Мажоритарните избори са популизъм, при това много евтин. Пример, изборите лесно ще се опорочат, когато един от кандидатите почне да раздава кебапчета и бира на ромите. Веднага е избран! Партията-майка пак ще му плаща кампанията и кебапчетата, но средствата ще бъдат представени като дарения.

    Втори пример - популярно лице е Азис. Главата му нищо не разбира от политика, но феновете му го обичат. Сдобиваме се с втори ромски депутат.

    Трети пример - връща се от чужбина сериозен специалист, който може с контакти и познания да раздвижи чуждите инвестиции у нас и да ни направи "Швейцария на Балканите" за един мандат. Примерно, не два млрд. евро, ами 50 млрд. евро ще привлече човекът. Да, ама той не е интересен на тълпата и публиката!

    Така докторът по финанси да кажем и връзки с огромни световни компании не привлича никакъв интерес от тълпата и тя си избира Кондьо, щото е готин и си го знае. И наш Петър Кимонов почва след изборите да се чуди кой избра толкова роми и други малцинства в парламента, и кой е въобще ерудиран и начетен там, за да приема закони и върши работа, след като и с просто око се вижда, че са некадърници.

    Трябва да ти кажа, че мажоритарният вот не е панацея за българските проблеми. Почети Чудомир относно царските времена, когато мажоритарно са се ибирали депутатите и ще стигнеш до забавни изводи.
  • 7 Киро

    0 0 Отговор
    Такааа, нека сега да поговорим истината, вместо глупостите на някакъв драскач, кръстил се с име на нещо, което няма:

    1-ва глупост:
    "изборите лесно ще се опорочат, когато един от кандидатите почне да раздава кебапчета и бира на ромите. Веднага е избран!"

    Точно това не може да стане при мажоритарните избори, защото един регион избира един кандидат, гласовете не се натрупват и не отиват някъде другаде! За да могат циганите да изберат някой, то те трябва да са мнозинство в този регион от поне 30 000 души. Такива региони все още няма или са много малко.

    Втора глупост - "популярно лице е Азис. Главата му нищо не разбира от политика, но феновете му го обичат. Сдобиваме се с втори ромски депутат"

    Това би могло да стане само ако в този регион поне гласуват 50% + за Азис, колкото и да са му феновете, едва ли ще стане. Хората с глави на раменете все още са повече.

    В Третия "пример" всъщност дори няма смисъл в текста.

    Четвъртата глупост - че "докторът по финанси да кажем и връзки с огромни световни компании не привлича никакъв интерес от тълпата и тя си избира Кондьо" - дори и да има такъв случай, той ще е единичен и с нищо няма да промени цялостната картина на новият избор!

    Не е лошо преди да пишеш глупости, наистина да се поинтересуваш къде се ползва тази система и как работи, а не да пишеш глупостите на господарите си за жълти стотинки по форумите!

    Изпона..али сте се атакаджийчета, депесарчета и бесепарчета от мажоритарните избори!

  • 8 Володя Путин

    0 0 Отговор
    Няма нищо срамно някой д иска да напише, че иска да управлява АТАКА. Няма нищо срамно в това да си патриот. Като чета някой от коментарите имам чувството, че човек трябва да се срамува от патриотичните си убеждения.
    Срамното е ако, някой иска да управлява ББ, СС, Цв.Цв. И.К и технните криминални групички... абе много са -всички онези, които за 25 години предох направиха българина роб в собствената си страна, беден, отритнат без право на справедливост, образование, здравеопазване.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания