Last news in Fakti

3 Август, 2015 14:11, обновена 3 Август, 2015 15:12 822 0

Американски тийнейджър съди училището си за неправомерно наказание

  • тийнейджър-
  • училище-
  • съди-
  • снежни топки-
  • сащ

Младежът прекарал почти 40 дни в ареста за хвърляне на снежни топки

Тийнейджър съди училище в Детройт, САЩ за фалшив арест и злонамерен ищец, след като прекарал почти 40 дни в ареста за хвърляне на опасна снежна топка, пише изданието "Индипендънт".

През декември 2013 г., Доминик Ронду, който тогава е на 16 години, е обвинен, че е хвърлил заледена снежна топка по колата на училищната полиция, разбивайки предното стъкло. Ронду, който отрича обвиненията, прекарал почти 40 дни в младежка изправителна институция.Момчето е зад решетките дори на Коледа.

Семейството му не можело да си позволи гаранцията от 2000 долара и Ронду бил освободен едва когато тя била намалена.

Ронду, който сега е на 18 г., е подал съдебен иск за фалшив арест и злонамерено преследване.

Съдия прекрати делото срещу младежа след като служители не могли да го идентифицират на видеозапис в съда, като човека, хвърлил снежната топка.

Има и други случаи, в които ученици са съдени от училищните власти в САЩ.

Миналата година един ученик в гимназия в Кънектикът започна дело във федерален съд срещу училище в Уотърбъри след като институцията се опитала да спре младежа от училище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА