3 Август, 2015 15:49 2 425 0

Боклукчия изгорил част от вещите на изчезналия самолет от полет МН370

  • мн370-
  • самолет
Боклукчия изгорил част от вещите на изчезналия самолет от полет МН370 - 1
Снимка: АР/БТА

Предмети, които се предполага, че са от изчезналия на 8 март 2014 г. самолет на Malaysia Airlines, извършващ полет от Куала Лумпур за Пекин, са били изгорени. Както разказва боклукчията Николас Фериер, който живее на остров Реюнион, той е намерил части и предмети на самолета още през месец май. Един от предметите, е било кресло, наподобяващо такова от кола или самолет. „Намерих няколко куфара, пълни с дрехи”, казва Фериер. На въпроса какво е направил с тях, той е отговорил: „Изгорих ги! Това ми е работата – да горя боклука”.

Фериер признава, че може би е намерил и други предмети от изчезналия преди повече от година самолет, без да осъзнава, че са от него. Той не слуша радио, не гледа телевизия и не знае нищо относно операцията по издирване на самолета от полет МН370.

Реюнион е остров в Източна Африка, на изток от Мадагаскар. Населението му е около 850 000 души, които се занимават предимно със селскостопанска дейност. Туризмът губи популярност, заради честите нападения от акули. Голям проблем на острова е безработицата сред младежите, която достига 60%.

Първият фрагмент от самолета с дължина около 2.5 метра беше намерен на 29 юли. На самолета, който изчезна от радарите в нощта срещу 8 март миналата година, имаше 227 пътници от 14 държави и 12-членен екипаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА