Last news in Fakti

4 Август, 2015 09:52 1 498 2

5 загинали при наводнение в Тетово (Видео)

  • тетово-
  • наводнение-
  • загинали-
  • скопие

Пътят до Шипковица е затворен от свлачища. Общината в Тетово е изпратила тежка механизация, за да разчиства

Най-малко петима души, от които две деца, са загинали при незапомненото наводнение, което удари Тетово, съобщават македонските медии.

Тетовската полиция уточнява, че придошлата река е отнела живота на момче в Голема Речица. При свлачище в Шипковица са загинали други четирима души, сред които е и 14 годишно девойче.

Пътят до Шипковица е затворен от свлачища. Общината в Тетово е изпратила тежка механизация, за да разчиства.

Премиерът Никола Груевски и кметът на Тетово Теута Арифи посетиха Голема Речица, където щетите са най-големи. Теута Арифи заяви, че местните власти ще могат да се справят с последствията на бедствието.

Правителството ще заседава днес, за да отпусне нова помощ на Тетово. Скопие вече изпрати цистерни за вода и помпи за отводняване на сградите в Тетово.

+


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Защо не пишете и държавата? Първо помислих, че е някое българско село, а то македонско. Така де, пак е българско
Новини по държави: