Last news in Fakti

4 Август, 2015 16:21 923 1

Германски политик приюти бежанци от Еритрея

  • мартин пацелт-
  • германия-
  • политик

С постъпката си той иска да покаже, че може да се преодолее враждебността към имигрантите

Германският депутат – консерватор Мартин Пацелт е приютил в своя дом двама бежанци от Еритрея и помага на млад мъж да си намери работа, съобщава АП.

Мартин Пацелт е политик от Християн-демократическата партия на канцлера Ангела Меркел. От месец той се грижи за двама бежанци от Еритрея.

С постъпката си той иска да покаже, че може да се преодолее враждебността към имигрантите.

Мартин Пацелт срещнал 19-годишния Хабен и 24-годишния Аует в местна католическа църква. Той ги поканил вкъщи. Първоначално общували на развален английски език, но двамата бежанци са се записали на курсове по немски език.

Той живее във Франкфурт на Одер. Преди да влезе в парламента, той е бил кмет на града.

Като кмет на Франкфурт на Одер Мартин Пацелт се побратими с Враца.

Според статистическата служба общият брой на хората с имигрантски произход в Германия е достигнал 16,4 милиона през 2014 г. - с около 3 процента повече в сравнение с предишната година. Това се равнява на малко над една пета от населението на Германия.

Повече от половината от тях имат германски паспорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмн

    0 0 Отговор
    Обаче в Еритрея няма война. И даже имат по-добър стандарт от България. Столицата Асмара - чисто, спретнато, красиво. Тези, които бягат от Еритрея, бягат от казармата, а не от война. Не искат да служат в казармата и търсят по-богат живот.
Новини по държави: