Last news in Fakti

4 Август, 2015 17:54 1 708 0

Създадоха компютърен вирус, който се разпространява чрез адаптер

  • компютърен-
  • вирус-
  • адаптер

Няма антивирусна програма, която може да му противодейства

Създадоха компютърен вирус, който се разпространява чрез адаптер - 1
Снимка" БТА/AP

Експерти по информационна безопасност успяха да създадат компютърен вирус, който се разпространява без да има нужда от връзка с интернет, съобщи Интерфакс.ру.

Червеят може да ефектира компютрите чрез прикрепени периферни устройства. Дори преинсталиране на операционната система няма да може да премахне нежеланата програма от вашата машина. Антивирусни програми също не могат да противодействат на програмата, която се активира в момента на включването на компютъра.
Вируса може да стигне до компютъра чрез фалшиви имейли, USB-та и адаптери. Вирусът Thunderstrike 2  е бил тестван на MacBook, за да се опровергае митът, че компютрите на Apple  са недосегаеми за вирусите. Слабости са установени и във всички по-популярни марки за лап топи.

Специалистите отбелязват, че хората просто не предполагат, че една празна флашка или адаптер могат да пренасят в себе си зловреден код. Разработчиците на вируса ще представят подробен доклад за неговото действие по време на конференция за информационна безопасност на 6-ти август.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА