Last news in Fakti

5 Август, 2015 10:41, обновена 5 Август, 2015 10:42 1 134 0

Две деца загинаха при сблъсък на два кораба в Кения

  • кения-
  • езерото виктория-
  • деца-
  • кораб-
  • загинаха

Първоначална информация твърдеше, че на борда на пътническия кораб са пътували 200 души

Две деца загинаха, когато пътнически кораб се преобърна след сблъсък с риболовен кораб в езерото Виктория в Западна Кения, съобщава Би Би Си.

Местен служител заяви, че рибари са се отзовали на сигнала за бедствие и са успели да спасят 21 от 23-мата души на борда на пътническото корабче, както и са извадили телата на двете загинали деца. Не е имало жертви на риболовния кораб.

Първоначална информация твърдеше, че на борда на пътническия кораб са пътували 200 души. Властите обаче смъкнаха цифрата до 23. Това бе потвърдено и от собственика на плавателния съд

Инцидентът е станал около 02:00 часа в сряда сутринта местно време (вторник 23:00 по Гринуич).

Рибарски лодки, често могат да бъдат видени в езерото Виктория в малките часове, защото водите са спокойни по това време, казват кенийски медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА