Last news in Fakti

5 Август, 2015 21:29 2 074 0

Ислямска държава със заплахи към Меркел

  • ангела меркел-
  • ислямска държава-
  • заплахи
Бойци от Ислямска държава разпространиха в интернет видео със заплахи към германския канцлер Ангела Меркел, съобщава германското списание "Фокус". 

Изданието уточнява, че заплахата е отправена на немски език. Видео посланието е било записано в сирийския град Палмира, който преди седмици падна в ръцете на джихадистите. 

От записа са вижда как двама мъже се обръщат към своите немски братя и сестри с призив да се присъединят към Ислямска държава и да убиват неверниците в Германия и Австрия. 

Един от ислямисти дори заявява, че трябва да се отмъсти на Меркел за отпора, който дава Берлин на Ислямска държава, но и за изпращането на контингент от Бундесвера в Афганистан.

Това е първото видео послание, което е записано от джихадистите на немски език, отбелязват от сп. "Фокус". 
По последни дани над  450 граждани ФРГ участват в боевете в Близо 150 от тях са се върнали в Германия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: