Last news in Fakti

6 Август, 2015 10:18 7 354 8

САЩ вече удрят Ислямска държава от Инджерлик

  • инджерлик-
  • сащ-
  • нато-
  • удари-
  • ислямска държава

Позициите на Ислямска държава край сирийския град Ракка са били ударени от американската авиация. За целта е била използвана турската военновъздушна база Инджерлик, съобщава в. „Хюриет“. От нея е излетял безпилотен самолет – дрон, който е изстрелял ракета. В момента не се съобщават допълнителни подробности каква цел е била поразена.

Само за изминалото денонощие са били ударени позиции на джихадистите в Сирия и Ирак близо 29 пъти.

В близки дни се очаква в Инджирлик да бъдат разположени няколко ескадрили бойни самолети.

В същото време продължава настъплението на Ислямска държава в Сирия. В техни ръце падна град Ал Кариатайн в област Хомс. В момента джихадистите обграждат военната база Джурин в Хама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе не е много ясно

    2 0 Отговор
    Е как така хем американците усилват ударите, хем онези из.оди продължават да унищожават все по-успешно народа на Сирия? Дали пък като гърмят кюрдите, които се бият от доста време срещу ИД, те не освобождават територии за ИД? Питам само...
  • 2 пипалот

    1 0 Отговор
    а нас ни тъпчат с мюсюлмани джихадисти бежанци в същия момент нашите сънародници клепат по чужбина,след десет години ще сме ислямска нация
  • 3 Чукча

    0 0 Отговор
    И пак без решение на ООН бомбандират суверенна държава.Те създадоха ИДИЛ,а сега се борят с нея.Наглостта им няма граници.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    След като тая "суверентна" държава/в случая Сирия/ не може да се справи сама с терористичните орди на нейна територия,явно не й достига "суверенитет" и има нужда от помощ.Между другото СССР на времето създаде цял суверенен Източен блок без да пита ООН,а сега се бори и с него.
  • 5 селянин от обеля

    0 0 Отговор
    Да не се окаже че бият суверенната държава Сирия а не ИДИЛ. Къде ли се скриха великите руснаци сега. Може би ще предадат /продадат/ и последният си съюзник след Ирак, Югославия, Либия и т.н.
  • 6 Колю

    0 0 Отговор
    Понякога родителят може да удари 1-2 шамарчета на собственото си дете,поне за пред хората.
  • 7 беден европеец

    0 0 Отговор
    здраво перат пари тези ЗАКОНИ ИЗМАМНИЦИ ОТ ТЯХ ПО ГОЛЕМИ ТЕРОРИСТИ НЯМА НА ТОЯ СВЯТ . ЯЗЪК ЗА НАРОДА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ТОВА Е АЗ ТАКА ГО РАЗБИРАМ
  • 8 Антикомунист

    0 0 Отговор
    Е те са убили над 10000 джихадиста но те са много Вие добре ли сте ИДИЛ са го били създали САЩ първо критикувате САЩ че бие джихадисти на чужда територия от друга страна че не правила достатъчно какво искате да праща войници да умират за чужда държава ли като Русия са толкова големи що поне не нанасят въздушни удари САЩ поне помагат за унищожение на ИДИЛ не може да кажете че САЩ са създали враг срещу който да си харчат парите за война и да взима заложници или нее по вашата логика Барак Обама и Джон Кери имат фирми за оръжие и така фирмите им праят оборот като въоръжават ИДИЛ срещу които после пращат самолети за да има безкрайна война??? Ей вие безкрайно въображение и фантазия имате
Новини по държави: