Last news in Fakti

7 Август, 2015 10:59 860 1

Доналд Тръмп мисли да се кандидатира като независим

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • президентска кампания

Ако наистина вземе това решение, той ще увеличи шансовете за победа на считаната за фаворит на демократите Хилъри Клинтън

Доналд Тръмп мисли да се кандидатира като независим - 1
Снимка АП/БТА

Доналд Тръмп, който бе издигнат като кандидат на републиканците за президент на САЩ заяви, че не изключва вазможността да се яви на вота като независим кандидат на изборите през 2016 г. Това изявление предизвика хаос на първия голям партиен дебат, след като Тръмп отказа да обещае вярност към партията и да оттегли сексистките си изказвания.

Дебатът, в най-гледаното време, между десетимата най-харесвани кандидати за републиканската номинация, организиран от Фокс нюз, започна с призив към десетте кандидати да вдигнат ръка ако няма да подкрепят евентуалната партийна номинация и неотхвърлят вероятността да се кандидатират като независим кандидат.

На въпроса: "Кой няма намерение да обещае, че ще се ангажира да подкрепи кандидата на Републиканската партия и няма да се яви като независим кандидат срещу него?" Единствено Тръмп вдигна ръка. С това той успя да си навлече гнева на присъстващите съпартийци и острите критики от конкурентите си, съобщи "Ройтерс".

"Няма да обещая това на този етап", заяви бизнесменът,

Ако Тръмп участва в надпреварата за Белия дом като независим кандидат, това вероятно ще разцепи републиканския вот и ще повиши шансовете за победа на Хилари Клинтън или друг представител на Демократическата партия, коментира Ройтерс.

В първите дни на президентската кампания за изборите през 2016 г. Тръмп измести политици, някои от които са прекарали половината си живот подготвяйки се да се кандидатират за Белия дом.

Десетимата кандидати номинирани от Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ с най-добър рейтинг, които участват в диспута, са Доналд Тръмп, бившият губернатор на Флорида Джеб Буш, от семейство Буш, губернаторът на Уисконсин Скот Уокър, бившият губернатор на Арканзас Майк Хакъби, пенсионираният неврохирург Бен Карсън, сенаторите Тед Круз (Тексас), Марко Рубио (Флорида) и Ранд Пол (Кентъки) и губернаторите Крис Кристи (Ню Джърси) и Джон Кейсик (Охайо).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само един от тях

    0 0 Отговор
    Тръмп е единствен, който говори каквото мисли а не каквото му диктуват зад колисите.
    Всички останали като прилежни диригенти, следват стриктно нотите написани им от партийният композитор.
    Затова и вчера Тръмп бе отлъчен от партийните дебати.
    Ама нейсе.
    Един ден и в Америка ще дойде демокрацията.