Last news in Fakti

12 Август, 2015 09:44, обновена 12 Август, 2015 10:14 1 345 0

Germanwings отказва да плати обезщетение за разбилия се самолет през март

  • germanwings-
  • обезщетение-
  • семейства-
  • самолет

Germanwings е отказал да плати компенсации на семействата на починалия екипажа на Еърбъс А320

Germanwings отказва да плати обезщетение за разбилия се самолет през март - 1
Сника АП/БТА

Семействата на екипажа на разбилия се през март самолет на Germanwings, дъщерна компания на германската Lufthansa, възнамеряват да заведат дело срещу компанията, защото тя отказва да им изплати компенсации за морални щети, съобщава Дойче веле.

Компенсации, в размер на 25 000 евро, бяха изплатени на семействата на 144-мата пътници на злощастния самолет Еърбъс А320, който бе свален от един от пилотите и се разби във френските Алпи. Поради правни спънки обаче тези пари не са били дадени на семействата на екипажа на самолета.

Lufthansa и Germanwings пренасочват жалбоподателите към синдикатите, тъй като твърдят, че става дума за трудова злополука. В същото време, застрахователи казват, че синдикатите никога не изплащат обезщетение за морални страдания.

Междувременно представител на Germanwings заяви, че екипажите на  самолети са застраховани срещу злополуки и от гледна точка на осигуряване, всяко семейство на работниците и служителите ще получи по 50 хиляди евро.

 В допълнение, компанията вече е превела на 150 роднини на жертвите на катастрофата еднократна сума от  25 000 евро. Най-близките роднини - родители, съпрузи, братя и сестри са получили допълнителни 10 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: