25 Август, 2015 12:55 1 062 1

ООН: миграционната политика на ЕС не работи

  • оон-
  • бежанци-
  • ес-
  • крепо
ООН: миграционната политика на ЕС не работи - 1
Снимка: АР/БТА

Специалният докладчик на ООН по въпросите за човешките права и миграцията Франсоа Крепо, разкритикува предприетите от ЕС стъпки за преодоляване на миграционната криза и подчерта, че те „не работят”. В разпространена в Женева декларация, той призова ЕС да разработи „основана на човешките права, съгласувана и цялостна” политика.

„Да не се заблуждаваме, че това, което сега прави ЕС и неговите държави-членки, работи. Изграждането на бариери, използването на сълзотворен газ и други форми на насилие срещу имигрантите и търсещите убежище, задържане и отказ за предоставяне подслон, храна и вода и използването на заплашителен тон, няма да спре миграционната вълна към Европа”, казва Крепо. Според него, решаването на проблема ЕС трябва да търси в създаването на законни канали за влизане и пребиваване на територията на страните от Съюза. Той съветва да бъдат разкрити „законни пазари на труда” чрез предоставянето на „умни” трудови визи, за да могат имигрантите да търсят работа, а ако не успеят да намерят, то да имат стимул да се върнат в родината си. Освен това трябва да се засилят санкциите срещу европейските работодатели, експлоатиращи нелегални имигранти, в частност в областта на селското стопанство и строителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неемигрант

    0 0 Отговор
    Тоя Крепо като не е доволен да си ги прибере във Франция емигрантите.И още нещо по въпроса с тях-да се направи филтрация за тях по отношение документите им.Тези които са си унищожили официалния документ за самоличност да се връщат обратно от където са дошли.