Last news in Fakti

27 Август, 2015 21:31 811 0

АП подаде иск срещу министерството на правосъдието за достъпа до информация

  • хакери-
  • кабели-
  • ап-
  • фбр-
  • интернет-
  • сайт

ФБР създавало информационни клонинги в интернет

АП съди министерството на правосъдието на САЩ за нарушаване на Закона за свобода на информация, става ясно от съобщение на агенцията .

През 2014 г. АП праща запитване за получаване на достъп до документи отнасящи за случай на ФБР за разследване на случай на атентат в град Олимпия в щата Вашингтон.  Става дума, че агенти са изпратили на атентатора линк, който би трябвало да води към новинарската лента на агенция. В действителност линкът водел към създаден от ФБР „фалшив сайт”.

Това станало повод от АП да настояват от министерството на правосъдието да получат допълнителна информация за дейността на ФБР и да настояват да се престане с практиката на службите за сигурност за създават фалшиви интернет страници.

Тази практика е била разкрита при предишно запитване на неправителствената организация Electronic Frontier Foundation .

В момента няма данни за кога е насрочено делото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА