Last news in Fakti

28 Август, 2015 08:42 950 2

Кораб с имигранти потъна край бреговете на Либия, 200 загинаха

  • либия-
  • имигранти-
  • загинали-
  • бежанци-
  • потъна-
  • брегове

Би Би Си информира, че има опасения за стотици загинали

Кораб с имигранти потъна край бреговете на Либия, 200 загинаха - 1
Снимка: БТА/ AP

Кораб с имигранти от африкански страни потъна край бреговете на Либия. Sky News съобщава, че броят на загиналите може да достигне 200 души.

Би Би Си информира, че има опасения за „стотици загинали“, след като два плавателни съда, превозващи близо 500 имигранти, са потънали във водите.

Длъжностни лица заявиха, че 201 души са били спасени от либийската брегова охрана, но много са загинали.

Сред жертвите са имигранти от Сирия, Бангладеш и няколко страни от Субсахарска Африка. Според ООН около 2400 имигранти са загинали през тази година в опита си да прекосят Средиземно море и да достигнат Европа.

Много от хората, бягащи от зони на конфликт, тръгват от Либия с негодни за плаване лодки, организирани от контрабандисти. Либийската брегова охрана разполага с ограничен ресурс за предприемане на мащабни спасителни операции в морето.

В същото време властите в Австрия съобщиха, че се надяват в скоро време да се установи броят на загиналите бежанци в камиона, изоставен на път А4 в близост до границата с Унгария. Както Факти.бг вчера съобщи, в Австрия бе открит камион с мъртви бежанци, като броят на загиналите може да достигне 50 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sszzz

    0 0 Отговор
    Тия са каръци.
  • 2 Комаров

    0 0 Отговор
    Имигранти са лицата вече пристигнали и установили се в чужда страна. Лицата, които напускат собствената си страна, т.е. емигрират, преди да пристигнат в крайната цел са емигранти.