Last news in Fakti

29 Август, 2015 01:30 905 0

Бъз Олдрин ще готви астронавти за Марс

  • бъз олдрин-
  • мисия-
  • наса-
  • астронавти

Новата структура ще заработи от есента и тя ще използва ресурсите на Технологичния институт на щата Флорида

Бъз Олдрин ще готви астронавти за Марс - 1
Снимка: АП/БТА

Американският астронавт Бъз Олдрин, който е вторият човек стъпил на Луната и участник в прославената мисия Apollo 11, оглавява новия научен център в щата Флорида, който ще се занимава с подготовката на астронавти за тяхната мисия до Марс, съобщават от НАСА.

Новата структура ще заработи от есента и тя ще използва ресурсите на Технологичния институт на щата Флорида, който е разположен от космическия център Кенеди.

Новата структура ще се казава Космически институт Бъз Олдрин. Легендарният астронавт, който е на 85 години, вече заяви, че смята, че първото селище от земляни на Марс трябва да бъде създадено през 2040 г.

Той посочи, че подкрепя идеята към мисията за усвояването на Червената планета да се включат и други държави.

Бъл Олдрин е вторият човек след Нил Армстронг стъпил на Луната. Това става благодарение на спускателния апарат Орел. Това става на 21 юли 1969 г. Двамата астронавти провеждат двуминутен радиосеанс с президента Ричард Никсън. Олдрин и Армстронг събират около 20 кг. лунни камъни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА