Last news in Fakti

29 Август, 2015 11:03 2 907 3

Буря разруши карибска държава (Видео)

  • доминика-
  • разруши-
  • карибите

Ерика удари Доминика

Буря разруши карибска държава (Видео) - 1
Снимка: Dominica Government

Най-малко 20 души са убити след като тропическата буря Ерика удари остров Доминика. Изчезнали са 31 души, съобщи премиерът на страната Рузвелт Скерит.

По думите му щетите са върнали страната 20 години назад. "Разрушенията са огромни.  Това е повече, отколкото очаквахме", заяви Скерит, цитиран от Асошиейтед прес.

Той нарече случилото се "национална трагедия" и подчерта, че страната трябва да се построи отново.

Летището на острова остава затворено, властите все още не могат да достигнат до редица населени места, изолирани от наводнения и свлачища.

В Хаити и Доминиканската република стихията повали дървета и електропроводи. Губернаторът на Флорида Рик Скот, в очакване на бурята, обяви извънредно положение.

Доминика, (Dominica) е островна държава в Карибско море. На северозапад се намира в Гуаделупе и на югоизток Мартиника. Общата й площ е 754 кв.км. Най-високата точка в страната е Morne Diablotins, която достига 1447м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GHOST

    0 0 Отговор
    ова е повече...заями Скерит...елестропроводи...
  • 2 раптър

    0 0 Отговор
    Днес карибска държава, утре карибски щат, нищо не се знае, бурите са непредвидими
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    О о о те ще се възстановят бързо,ама нашата буря с кодовото име ,,ДЕМОКРАЦИЯ" още се вихри по вече от 25 години,и няма намерение да утихва ,вече е унищожила всичко по пътя си,а жертвите са милиони,и още колко ще загинат не се знае.Тя е с три епицентъра:САЩ, Брюксел и народното събрание в София.