Last news in Fakti

29 Август, 2015 17:07 1 254 0

Задържаните за "камиона на смъртта" остават в ареста за месец

  • унгария-
  • австрия-
  • камиона на смъртта-
  • арест-
  • съд-
  • българи

На четиримата мъже са повдигнати обвинения за трафик на хора

Задържаните за "камиона на смъртта" остават в ареста за месец - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Задържаните  четирима души за "камиона на смъртта" остават в ареста за месец, след като унгарския съд одобри мярката за задържане, наложена от прокуратурата.

На четиримата мъже - трима българи и един афганистанец, беше повдигнато обвинение за трафик на хора и извличане на финансова облага. Един от задържаните е около 40-50 годишен, другите трима са по-млади - между 20 и 30 години, предаде Нова телевизия.

Ако бъдат признати за виновни, тримата българи и афганистанецът могат да бъдат осъдени на затвор между 2 и 16 години.  

Засега те не са обвинени в убийство на бежанците, тъй като тези обвинения ще им бъдат повдигнати в Австрия, където беше открит и камионът с труповете на 71 мъже, жени и деца.

Превозното средство е тръгнало от Кечкемет в Унгария, взело е бежанците от границата със Сърбия, и ги е откарало в Унгария, след което е влязло в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: